24 Юли, 2016 17:09 5 154 30

Руска инвазия за часове. Може ли НАТО да отговори?

  • русия-
  • нато-
  • инвазия-
  • реакция-
  • война-
  • войски

Ще успеят ли натовските войски да отговорят на руския блицкриг?

Руска инвазия за часове. Може ли НАТО да отговори? - 1
Снимка: БТА/ AP

Шокираща заплаха идва на фона на напрежението между НАТО и Русия и разполагането на сили в Балтийските страни, съобщи „Дейли Стар“.

Западът дислоцира единици и военна техника в региона, докато Москва упреква военна си мощ, която включва и ядрени ракети по границите.

Според неправителствената организация „Атлантически съвет“, базирана в САЩ, Западът не разбира Русия, предполагайки, че Кремъл ще спазва правилата, дори европейските страни да не са готови да го направят.

Документ на организацията подробно описва сценарий, при който Русия обявява война през нощта и какъв ще е отговорът на НАТО. Според данните на „Атлантически съвет“ руските войски ще успеят да се справят балтийската защита – включително Латвия и Литва – преди натовските войски да могат да отговорят.

Вилнюс и Рига ще са откъснати от останалия алианс. Потенциалната бърза офанзива на Русия ще има опустошителни последици за източната част на Полша и фатални последици за алианса, посочва тинк-танк организацията.

Тя посочва, че Русия е направила редица военни учения и НАТО едва ли ще успее да се справи със скоростта на армията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наско

    2 1 Отговор
    Никои не заплашва русия ! За какво е това дрънкане на оръжие ! Нормалните държави работят в услуга на населението си , а не тероризират съседите си . Русия няма пари за пенсии и заплати благодарение на вожда . Те са толкова технологично изостанали от развития свят
  • 2 onq s konq

    1 1 Отговор
    Добро описание на руския блиц-криг и достоверно при това.По-важното е КАКВО СТАВА ПОСЛЕ!Ако си припомним блиц-крига на Хитлер би трябвало да отчетем,че Германия за времето си беше несравнимо по -силна в икономическо и военно положение от сегашна Русия с военно оборудване,нямащо равно в световен мащаб.И какво стана?...Просто й скочиха от всички страни с преки военни действия и активни партизански действия на завладените страни.А тя не беше сама-имаше Япония,имаше Италия,разполагаше със Румъния и България като територии и бази.Въпросът е КОЛКО ВРЕМЕ ЩЕ УДЪРЖИ ЗАВОЮВАНИТЕ ТЕРИТОРИИ РУСИЯ,ИМА ЛИ ИЗОБЩО СЪЮЗНИЦИ И НЯМА ЛИ ДА СЕ СЛУЧИ СЪЩОТО КАТО С ГЕРМАНИЯ?Само че в случая знаме няма да се забива върху Райхстага,а върху Кремъл!

    Коментиран от #4, #29

  • 3 Бай хой

    2 1 Отговор
    Естествено че ще може да отговори нато. Със смъкнати гащи. И то след като съвсем умишлено се опитва да предизвика конфликт.

    Краварите се опитват да разпалят чудовищна война на европейска територия и докато европейците се избиват и самоунищожават тне да откъснат части от сибир. Такива са им интересите и лошото е че в България има същества като плювалника и повелителя на секретарките които са готови да унищожат България само и само да получат службица.
  • 4 Бай хой

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Конь, тотално си неграмотен. Всички които сме чели история знаем че точно нато и в частност сащ се готвят за блиц криг като копират плана Барбароса. Сега обама, меркел и оланд трупат батальони от международна коалиция по границата с Русия също както хитлер преди 70 години. Руските войски са си на руска територия и още никой не са нападнали, за разлика от нато. Да ти припомня блицкрига в Либия, Ирак, сега в Сирия. Това са само част от зловещите противочовешки пресдтъпления на нато.

    Коментиран от #6

  • 5 123

    1 1 Отговор
    Айде вече да започне тази руска офанзива ,че поне ще освободят Европа от свинете които дошли от Азия и Африка..
  • 6 onq s konq

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бай хой":

    Не ми прикачвай тъпите си определения,защото ако аз съм "неграмотен",то за теб би трябвало още да няма измислена азбука!И толкова ли е сложно да разбереш,че в случая говорим за ХИПОТЕТИЧНО НАПАДЕНИЕ?Сам казваш,че руските войски са си на руска територия и "ОЩЕ"/?!/ никого не са нападнали.А питаш ли се ЗАЩО?...Ами точно затова,което съм написал по-долу.

    Коментиран от #7, #12

  • 7 Бай хой

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Точно затова те определям като неграмотен защото ако се бе образовал щеше да знаеш че в миналото Русия също не е нападала а е била нападана и то от подобни цивилизовани коалиции а изхода аз го знам както и всички образовани люде.
  • 8 Левски

    1 1 Отговор
    Любимите ми "НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ" обикновено базирани в сащ или получаващи пари и команди от там прави АНАЛИЗ!!! По скоро трябва да се ТРЯБВА ДА СЕ РАЗГОРИ ПОЖАРА КОЙТО сащ искат да запалят в ЕВРОПА със всички сили! Но ще изгорят нашите къщи и нашата земя! Дано планът им да не сработи! БОГ ДА ПАЗИ РУСИЯ и ИЗТОЧНА ЕВРОПА!!!
  • 9 Goro Lafchi

    1 1 Отговор
    Треперя вече целия от руската заплаха! Евакуирам се в северо-южна посока. И НАТО да не я напада, че коня каза, че тогава ги почвал инакомислещите. Много мЪ я страх! Шъ умръ от смях!
  • 10 Българин

    1 0 Отговор
    Нас като българи не ни интересуват хипотезите за нападение в прибалтийските държави.По интересно е ако ислямисткия режим в Турция реши да направи “блиц криг“ в България...
    Тогава как ще реагира НАТО?
  • 11 Маурчи IV

    1 0 Отговор

    Туй и още у другата статия бая на пропаганда лъха!

  • 12 MASTER

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Не плачи Коньо, не цвили, а вземи пример от злощастните си господари и СКЛОНИ ГЛАВА ПРЕД ГРАНДМАСТЪРА
  • 13 бай Недю

    2 1 Отговор
    кой си ти с тез глупости
  • 14 kcaniba

    2 2 Отговор
    Това са някви инсинуации, за да няма бунтове, защото б'джетът на нАТО има нужди от кинти!!!
    До сега плащаха 50% ФАЩ, др. 50% от Западна Европа.
    Времее и бедните страни да си платят!!!!
    Това е цялата ..ня с рускаъта Агресия!!!
    За колко часове... и бла бла
    Една глобална война ще протече в рамките на няколко часа - време отнемащополета на САРМАТ, БУЛАВА, САТАНА, ТОПОЛ М!!!!
    Когато те разрурашат основните военни сили на америкосите и основни военни комуникационни и опорни пунктове Ще дойдат локалните боричкания... от своя страна ФАЩ и британците ще са изстреляли секунди по рано и пратили орди тежки бомбандировачи, в десеткои от тях ще има атомни бомби, в други - фосфорни и т.н. Огромен брой от тях ще падат в неутралните страни, други, по голямата част тук, в прибалтика и румъния, заедно със смъртоносните си товари - руските ПВО на 500 км от границите си и от базите си ще ги свалят без проблеми.
    Глобалната война ще е с последствия за всички!!!
    Няма да има Свободен град Париж и тихата Швейцария - Всичко ще е радиоктивно, пламтящо и изпепелено!!!!
    така че..кви руски инвазии, агресии, пет лева на границата с полша!!!????
  • 15 европеец

    1 2 Отговор
    само един въпрос ще задам на тия "експерти" - ЗА КАКЪВ ЧЕП Русия ще напада ЕС???? какво ще спечели от това? НИ-ЩО! абсолютно нищо! Русия има интереси в ЕС, ама те са ТЪРГОВСКИ И ИКОНОМИЧЕСКИ! Защото ЕС има някои технологии интересуващи Русия, плюс това е голям пазар. Но тук говорим за западна европа, а не прибалтийските държави и полша! Русия 70 години ги хранеше, пусна ги богати и независими, те за 25 години пр...сраха всичко и сега пак се надяват Русия да ги вземе при себе си?! отново да ги храни Русия?!
  • 16 русобляд

    3 1 Отговор
    Обратното е. Балтийските държави, както и Украйна, както и останалите окупирани „республики“ хранеха московията, откакто я напуснаха, тя озверЕ и напиня да ги върне обратно при себе си.

    Коментиран от #17, #30

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 шшшт

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "kcaniba":

    Нещо си изнервен ве тролчо ! Бъди скопоен той човека ще си хапва от баничките , а л....та ще ги остави за теб , че ти много си обидчив.

    Коментиран от #19

  • 19 kcaniba

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "шшшт":

    666т
    трола си ти.
    Трол без елементарни културно-правни основи...
  • 24 бат Слави

    0 0 Отговор
    Тея американски параноици
  • 25 мъжкар

    1 1 Отговор
    Война може и да има но тя няма да започне от страна на Русия а по-скоро от НАТО под диктовката на САЩ.И това вече ще бъде края на света защото НАТО не знам дали може да отговори но Русия определено ще даде много бърз отговор на САЩ и на НАТО и на техните подгъзници.
  • 26 Патето Яки

    1 0 Отговор
    Щом НАТО счита че не може да се справи значи е време да се предаде и сценарият е завършен без загуби за двете страни и да вземат да се прегърнат и цунат отвсякъде. Хем няма да харчат парите на халост а железата танкове оръдия и др. подобни за скрап.
  • 27 Патето Яки

    0 1 Отговор
    блицкриг? БРАВО МНОГО ОРИГИНАЛНО ЗА КИБРИТНАТА ВОЙНА.
    още по добре щеше да звучи нов план Барбароса.
  • 28 Чичо Сам

    1 1 Отговор
    Пак глупости за да смучат още пари американците за въоръжаване.Не им стига че са с по голям бюджет от следващите ги 10 държави,но продължават да плашат хората с някакви въображаеми агресори за да оправдаят още пари.
  • 29 Всичките прасета на мезета

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Хромая лошадь, демек ти, куци коньо, сравнението с Германия е неудачно! Блицкригът на Германия бе с перфектен замисъл, а това, което го спря, бе дългият период на воюване. Отделно, каква Япония, каква Италия? Италия е била толкова слаба военно, че се налага Хитлер да изпраща войски в Гърция и Сев. Африка, за да я спасява от разгром. Япония пък едва смогва да нанесе изпреварващ удар в Тихия океан, за да овладее Източна Азия, но няма време за организиране на здрав военен юмрук срещу американците. Срещу Съветите японците не воюват - имат лош спомен от Халхин-гол година-две по-рано. Така че Германия е сама срещу всички, дори без Япония и Италия.

    Вторият момент е, че дори сама срещу всички, Германия мачка на бойното поле до времето, в което обявява война на САЩ. Налага се да се обяви тази война, защото американците изпращат редица конвои и търговски кораби с оръжие и храни за Великобритания.

    Третият момент е, че не е вярна тезата за голямото преимущество на германците що се отнася до съвършена техника. Техниката им е по-добра, но и по-скъпа, а руснаците притежават страхотни образци на артилерия, муниции, танкове и дори реактивни снаряди като Катюша. На всичко отгоре евтини и в огромен брой.

    Прави ти впечатление блицкригът. Той затова е светкавичен, за да може с малко ресурси да се ударят много. Можеш ли с изненада да нокаутираш 150-килограмов мъж? Ами, да! Но с изненада, защото в противен случай е неясно кой ще победи. Точно затова е било неясно дали Германия ще спечели - германците са били на косъм да го направят.

    Русия е напълно способна да удари внезапно и изпреварващо, но се съмнявам, че Путин е лишен от разум. Напротив, Путин е стратег, който го набута на демократичните ислямисти, отглеждани от чичо Сам, а дори им бомбардира базата в Сирия - "не ви видях". Сега предложи военна помощ на правителството в Афганистан, където американците все унищожават талибаните и все губят войници.

    Изобщо, стремящите се към мир американци, които по договор нямат право да припарват до Черно море и руските брегове, постоянно стесняват обръча около стремящите се към война агресивни руснаци, а в същото време покрай американските мирни брегове руски кораби няма!
  • 30 европеец

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "русобляд":

    пропагандата е за бтв-то, в интернет не минава. вземи статистика и се образовай малко - за 70-те години на социализма само РСФР (днешна Русия) и Таджикистан (в различно време, на по 2-3 години) изкарваха повече, токолкото харчеха. Всички иуди които днес плюят Русия не правеха друго освен да харчат! има статистика си статистика! стига с идиотщини. А днес след като от 25 години ФАЩ и ЕС ги крадат - за какво са им на руснаци?! отново да създават държави за долни иуди?!
  • 31 марко

    2 0 Отговор
    Москва упреква военна си мощ, която включва и ядрени ракети по границите.
    -------------------------------------

    Гледай ти какво упрекване...Май е налице укрепване на тъпотата в нечии глави?
    ;)
  • 32 Сорос

    1 2 Отговор
    https://youtu.be/BZ6mv09iBZo.........https://youtu.be/Hqtfswgtue4......................https://youtu.be/UXTJyziFNo0..............https://youtu.be/-R1YrZVwqxQ................Ето ви малка част от "великото НАТО"----реално НАТО може да воюва само с камиларите-и то от въздуха...защото камилите немогат да летят-иначе и там ще видят зор......

    Коментиран от #33

  • 33 шшшт

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "Сорос":

    А реално ти с твоя си глупав пост и леви клипчета от тубата ,. изкара 25 копейки

    Коментиран от #34

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания