25 Юли, 2016 14:32 1 925 1

Тръмп поведе пред Клинтън

  • доналд тръмп-
  • избори-
  • хилари клинтън

Последните проучвания правят индустриалеца фаворит за Белия дом

Тръмп поведе пред Клинтън - 1
Снимка: БТА/AP

Доналд Тръмп поведе пред Хилари Клинтън в борбата за президентския пост на САЩ. Това показва последно предварително проучване, направено от CNN/ORC, съобщи Politico.

Оказва се, че конгресът на Републиканската партия, на който номинацията на Тръмп за президент бе официално издигната, е изиграл позитивна роля за рейтинга на магната. В момента той води с 48% на 45% пред сигурния кандидат на Демократическата партия Хилари Клинтън.

Само преди седмица подобно проучване даваше преднина на Клинтън с 49% на 42%.

Това са най-добрите прогнозни резултати за Тръмп спрямо Клинтън от месец септември на 2015 г. насам. Установява се, че магнатът увеличава своята подкрепа сред независимите избиратели.

Все пак конвенцията на Републиканската партия премина на фона на доста скандали, като някои от избирателите не са впечатлени от представянето на Тръмп.

Днес започва конвенцията на Демократическата партия. На нея трябва да бъде официално издигната и кандидатурата на Клинтън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    0 0 Отговор
    Добра новина за араби и други правоверни..Сега за да навакса и Хилъри ще смени риторика и ще ги подкара имигранти,но късно вече ...