26 Юли, 2016 09:07 990 0

Сандърс: Хилари трябва да стане президент

  • бърни сандърс-
  • избори-
  • хилари клинтън

Той отново заяви подкрепата си към бившия държавен секретар

Сандърс: Хилари трябва да стане президент - 1
Снимка: БТА/AP

Бърни Сандърс призова демократите да изберат Хилари Клинтън за президент на САЩ, съобщи Би Би Си.

Сандърс говори по време на конвенцията на Демократическата партия на САЩ. На нея Клинтън официално трябва да бъде издигната за кандидат за президент на демократите.

Сандърс беше нейният основен опонент по време на първичните избори за президентската номинация на демократите.

„Хилари Клинтън трябва да стане следващият президент на САЩ“, заяви Сандърс. Това обаче не бе прието добре от неговите привърженици, които освиркваха всяко споменаване на името Клинтън.

Част от тях организираха демонстрация с лозунг: „Искаме Бърни“.

„Докато Доналд Тръмп е зает да обижда различни групи на нашето общество, Хилари Клинтън разбира, че нашето разнообразие е едно от най-големите ни предимства.

Ако смятате, че тези избори не са важни, то помислете за съдиите във Върховния съд, които Доналд Тръмп би номинирал. Помислете какво би значило това за нашите граждански свободи, равни права и бъдещето на страната“, заяви Сандърс.

Конвенцията на демократите се развива на фона на скандала с хакерска атака, разкрила съдържанието на имейлите на Националния комитет на Демократическата партия. От „Уикилийкс“ разкриха, че лидерите на конгреса на демократите са подкрепяли кандидатурата на Клинтън от началото на първичните избори. В същото време те не са били неутрални спрямо Сандърс.

Това най-вероятно ще коства оставките на част от ръководството на Демократическата партия.

 

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА