Last news in Fakti

26 Юли, 2016 17:11 2 431 2

Пикантни подробности за атентаторите във Франция

  • франция-
  • църква-
  • подробности-
  • атентатори-
  • известни

Единият от нападателите се е опитал да достигне Сирия през Турция, но е бил арестуван

Пикантни подробности за атентаторите във Франция - 1
Снимка: БТА/ AP

Нападателите не са непознати. Появиха се пикантни детайли за тях. Най-малко един е бил известен на полицията, и то от години, е заявил Мохамед Карабила, местен ръководител на мюсюлманската общност.

По информация на канала „iTELE“ мъжът е французин и през 2015 година се е опитал да стигне пред Турция до Сирия. В Турция през май е арестуван и екстрадиран във Франция, където прекарва 10 месеца в затвора.

На 2 март 2016 г. е освободен. След напускането на затвора е имал електронна гривна и е живял при своите родители. Той е трябвало да напуска техния дом всеки ден между 08:30 и 12:30.

Той е извършил със своя съучастник атентата в църквата около 09:45 – следователно във времето, в което според властите е свободен. Но не само той е бил опасен ислямист, който се е опитвал да се включи в редиците на „Ислямска държава“.

По данни на вестник „Льо Поан“ двамата атентатори са се водили в базата данни за терористи във Франция. „Силна заплаха за националната сигурност“, е пишело за тях. Според вестник към този момент са известни само техните инициали А.К. и Х.Б.

Факти.бг припомня, че двамата нападатели взеха заложници и убиха свещение при нападението си. По-късно бяха убити от силите за сигурност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шшш

    3 0 Отговор
    тези свине трябва да ги екстрадират всички да един ,просто няма друго спасение ,обратно в кочината откъдето са дошли....
  • 2 ГУШ ГУШ

    2 0 Отговор
    един познат решил да купи жилище,но като разбрал как се казва съседа---АХМЕД-- решил да търси друг имот..каза че не са лоши хора ,но тяхната религия ги прави в един момент убийци ,нещо цъка в главите им...
Новини по държави: