27 Юли, 2016 12:09 1 144 0

Мишел Барние ще води преговорите за Brexit

  • brexit-
  • мишел барние-
  • ес-
  • преговори-
  • жан-клод юнкер-
  • великобритания

Французинът е бивш заместник-председател на Европейската комисия и еврокомисар по въпросите на вътрешния пазар и услугите

Мишел Барние ще води преговорите за Brexit - 1
Снимка Архив АП/БТА

Жан-Клод Юнкер определи Мишел Барние, бивш еврокомисар по въпросите на вътрешния пазар и услугите, като човекът, който да води преговорите за Brexit,пише „Файненшъл таймс“.

Барние, който е бивш заместник-председател на Европейската комисия и е изключително добре запознат с банковите дела на ЕС, е официално определен за "главен преговарящ, начело на Комисията за подготовка и провеждане на преговорите за излизане на Обединеното кралство от ЕС".

Бившият френски министър направи опит да се кандидатира за поста на председател на ЕК, който бе даден на опонента му от Европейската народна партия Жан-Клод Юнкер през 2014 г.

В публикация в Туитър Барние заяви, че е поласкан от гласуваното му доверие и поверената му роля на главен преговарящ.

"За мен е чест, че Жан-Клод Юнкер и Европейската комисия ми повериха преговорите с Великобритания. Ще се срещнем за начало на трудната задача на 1 октомври", написа той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА