27 Юли, 2016 13:15 919 0

Засилени мерки за сигурност на летище в Женева

  • женева-
  • летище-
  • мерки за сигурност-
  • засилени мерки-
  • сигурност-
  • полиция-
  • бомбена заплаха-
  • швеция

Действията на полицията са по сигнал на френските им колеги

Засилени мерки за сигурност на летище в Женева - 1
Снимка АП/БТА

Мерките за сигурност на летището в Женева бяха засилени, след като швейцарските власти получили информация от френската полиция за възможна бомбена заплаха, съобщи сайтът „Суис Инфо“.

Полицията е засилила контрола и проверките около летището в швейцарския град, като превантивните мерки за сигурност ще продължат за неопределен период от време, съобщи полицията в публикация на своята Фейсбук страница.

Говорителят на полицията заяви, че засилените мерки не са свързани с вчерашната драма във Франция, при която един свещеник бе убит в църква в Нормандия, но не пожела да коментира повече.

"Ситуацията на летището е спокойна", заяви той. Въпреки това движението в и около летището е спряно.

Свидетели съобщават, че служители на полицията и други сили за сигурност, въоръжени с картечници, патрулират около сградата на летището, а някои от точките за достъп са блокирани.

Проверки на документи за самоличност и паспорти се извършват на двата отворени входа на летището.

В социалната мрежа женевската полиция заяви, че мерките са превантивни на фона на повишената бдителност за заплахи и опасения, пред които са изправени много части на Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: