Last news in Fakti

27 Юли, 2016 19:47 1 268 0

Тръмп насъска руските хакери срещу Клинтън

  • доналд тръмп-
  • хакери-
  • хилари клинтън

Той ги призова да намерят липсващите имейли на Хилари

Тръмп насъска руските хакери срещу Клинтън - 1
Снимка: БТА/AP

Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп отрече да има някаква връзка с Русия и хакнатите имейли на Демократическата партия, съобщи „Ню Йорк Таймс“.

По-рано през седмицата „Уикилийск“ публикува имейлите на представители на висшите етажи на демократите, които показват, че те подкрепят кандидатурата на Хилари Клинтън. Демократите обвиниха за хакерската атака Русия, заявявайки, че Москва се опитва да помогне в кампанията на Доналд Тръмп.

„Нямам нищо общо с Русия и тази атака. Но искам да се обърна към хората в Русия. Ако там ме чувате, надявам се, че там сте в състояние да намерите едни 30 000 имейла на Хилари Клинтън, които изчезнаха. Смятам, че нашите медии ще ви наградят за това“, заяви Тръмп.

Той визира скандала с електронната поща на Хилари Клинтън от времето, през което тя изпълняваше длъжността на държавен секретар на САЩ. Тя беше разследвана, че е използвала служебния си имейл за лични цели. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА