28 Юли, 2016 15:54 1 668 5

Меркел с план от 9 точки за повече сигурност

  • германия-
  • ангела меркел-
  • план-
  • тероризъм-
  • ислямска държава

Германия е във война с „Ислямска държава“

Меркел с план от 9 точки за повече сигурност - 1
Снимка: БТА/ AP

Канцлерът на Германия Ангела Меркел за първи път взе лична позиция за самоубийствения атентат на сириеца в град Ансбах.

Меркел прекрати отпуската си и даде пресконференция за предизвикателствата на бежанската политика и тероризма.

Канцлерът на Германия представи пред журналисти план от 9 точки за повече сигурност, съобщават немските медии.

Първо – ранно предупреждение. Второ – засилване на техническите мерки, т.е. повече пари за полицията. Трето - нова институция за борба срещу криминалните престъпления в интернет. Четвърто – по-силно обвързване на Бундесвера. Пето – по-нататъшно изследване на тероризма.

Шесто – подобряване на европейското сътрудничество. Седмо – възможно най-бързо затягане на режима за носене на оръжие; сътрудничество в Европа срещу нелегалната търговия с оръжията. Осмо - подобряване сътрудничество между тайните служби, също и със САЩ. Девето – бързо екстрадиране на отклонените молби за убежище.

Във връзка с терористичните атаки в Вюрцбург и Ансбах Меркел заяви: „Двамата мъже, които бяха приети като бежанци и са отговорни за Вюрцбург и Ансбах, хвърлиха позор върху страната, която ги е приела. Те опозориха и много други бежанци, които търсят у нас помощ срещу насилието и войната, които искат да живеят мирно в един чужд за тях свят, след като са загубили всичко“.

Меркел повтори стегнатото си изречение от миналата година: „Ние ще се справим!“.

Тя заяви , че няма да се разширява участието на Бундесвера срещу „Ислямска държава“ в Сирия и Ирак, но каза също, че Германия се намира във война с „Ислямска държава“.

Ангела Меркел предупреди турския президент Реджеп Ердоган, че при всички основания за действия срещу метежниците, трябва да се спазват принципите на правовата държава.

„Наблюдавам с грижа актуалната ситуация. При нас живеят три милиона граждани от турски произход и те трябва да знаят, че в Германия имат всички права и задължения“, заяви Меркел.

Относно предизборната кампания в САЩ, Меркел заяви, че я наблюдава с интерес, но не коментира изявлението на Доналд Тръмп за Крим. „Не се намесвам във вътрешнополитическата борба в САЩ и я наблюдавам с интерес“, заяви канцлерът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 2 Отговор
    Започвам да си мисля,че Меркел има някаква българска жилка в потеклото си.Защото ТИПИЧНО БЪЛГАРСКО Е сами да си създаваме пречки и проблами,а после да пада голяма радост като ги преодолеем с неимоверни усилия.А тия германски "точки за борба с терора" щяха да бъдат абсолютно излишни,ако гаджалите просто не бяха допуснати в Европа!

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Goro Lafchi

    1 0 Отговор
    Точката е само една-Меркел в пенсия.
  • 3 като гост

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Още по-лошо...мерките не могат да решат проблемите. мерките само наблягат, на някаква полицейско разузнавателна дейност. но не решават проблемите, които водят до такава терористична дейност. например, никъде не се основаха разясняващи лекции за погрешността на учението Джихад, което втълпяват на разни склонни към тероризъм лица било самоубийци и други? а без да знаят ЗАЩО? хората няма как да си обяснят нещата... И като ни забраните да носим оръжие ще спрете ли терористите? Аз и без това нямам огнестрелно. И това спря ли терористите да стрелят? никак май - ония се въоръжават по черни канали. И най-лошото е, че ония са въоръжени, а на нас не ни дават да си закупим дори и заведено с простреляна гилза и ядка към МВР? Ако това е секюрити аз тролей да се наричам...показва колко са шубливи политиците и в България и фрау Меркел и други. терористите имат оръжие, а ние не? а ако ония дето бяха взети за заложници имаха патлаци, нещата можеха да се развият другояче....? Новената можеше да бъде - след взимането на ...заложници от терористите, след 10 минутна престрелка, заложниците изпотрепаха терористите и излязоха за да се предадат на полицията, обградила района... Е, явно това не се харесва на властите - те се страхуват да не бъдат не на власт? така и ще сси умрат от шубе особенно местните политици и фащистокомунделниици тук. насиират се от страх да не ги изметат с оръжие от властта. щото и висшите ченгета са техни хора а от тях не ги е страх.
  • 4 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Конь, това ти ли си или някой плагиат? Питам, щото необичайно смислен ми се струва коментара ти.

    Коментиран от #5

  • 5 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "кроко":

    Немо ти отг веднага-тр се погледна в огледалото
Новини по държави: