Last news in Fakti

29 Юли, 2016 07:07 859 1

Хилари Клинтън: Промяната е трудна, но може да се постигне

  • хилари клинтън-
  • промяната-
  • сащ

Тя прие президентската номинация на Демократическата партия

Хилари Клинтън: Промяната е трудна, но може да се постигне - 1
Снимка: БТА/АP

Хилари Клинтън официално прие президентската номинация на Демократическата партия на САЩ, съобщи Си Ен Ен.

Това стана по време на конгреса на партията.

„Със смирение, решителност и безгранично доверие в потенциала на Америка, аз приемам вашата номинация за президент.

Каква забележителна седмица беше това за всички, които работиха за достигането на този ден и за тези, които днес се присъединяват към кампанията. Аз чух Бърни Сандърс. Искам да знаете, че вашата кауза  е и наша кауза. Америка не са хората, чиито имена стоят върху сгради. Промяната може и да бъде трудна, но тя може да бъде направена с тежки усилия.

Ще го направим стъпка по стъпка и година след година. Понякога и врата след врата. Всеки може да види заплахите и предизвикателствата, пред които сме изправени. От Багдад и Кабул, през Ница и Париж, чак до Орландо. Имаме си работа с врагове, които трябва да бъдат победени. Хората търсят успокоение.  Търсят стабилно лидерство. Америка ще продължи да води този свят. Знам какво трябва да се оправи. Благодаря ви за доверието“, заяви Клинтън

Хилари Клинтън заяви, че нейния главен приоритет ще е сигурността на американците. Тя обяви своята подкрепа за „НАТО в борбата с руската заплаха“. „Ще подкрепям", каза тя, ""нашите съюзници в НАТО срещу всяка заплаха, с която се сблъскват, включително и заплахата от страна на Русия“. Тя обеща да нанесе поражение на враговете на САЩ и отделно се спря на „Ислямска държава“. „Ще бием по техните убежища от въздуха и ще подкрепяме местните сили, за да ги разбием на земята“, каза Клинтън.

Президентските избори ще се проведат на 8 ноевмри. Главен съперник на Хилари Клинтън ще бъде кандидата на Републиканската партия Доналд Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гст

    0 0 Отговор
    Ай стига сте ни занимавали с политици. Писнало ни е от такива. А в допълнение с Американски - съвсем да му се доповръща на човек.