30 Юли, 2016 13:39 1 135 3

Белгия арестува двама братя, планирали атака

  • белгия-
  • планирана атака-
  • атентат-
  • братя-
  • заподозрени-
  • арестувани

Смята се, че те нямат връзка с атентатите от 22 март

Белгия арестува двама братя, планирали атака - 1
Снимка Архив АП/БТА

Двама братя, заподозрени в планирането на атентати са били арестувани в Белгия по време на антитерористична акция, съобщиха от белгийската прокуратура, цитирани от Би Би Си.

Двамата мъже - 33-годишният Нуредин Х и брат му Хамза са били задържани след обиски в региона на Мон и град Лиеж в петък вечер.

По време на акцията са били претърсени 7 жилища, но не са открити оръжия или експлозиви.

"Въз основа на предварителните резултати от разследването ние знаем, че са имали планове да извършват нападения в Белгия", съобщиха от кабинета на федералния прокурор в изявление.

Двамата братя днес ще се изправят пред съдия, за да се определи дали да останат в ареста след първоначалните 24 часа.

Белгия все още е в повишена готовност, след атентатите на летището в Брюксел и на метростанция "Малбек" от 22 март, при които загинаха 32 души. Проведената антитерористична акция поне към момента не се смята, че има връзка с с разследването на тези атаки, за които Ислямска държава пое отговорност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 King George

    1 0 Отговор
    Абе не могат ли хората с имена Нуредин Х , Хамза и АЛИ Реза да ги натоварят на влакове и да ги депортират в Близкият изток където всъщност им е мястото. Притеснява ме факта след време Андреяш Брайвик да не се окаже герой и мъченик , тъй като основният му мотив за атаката беше, че не му харесвало държавата му да се пълни с мислюмани. и да не вземат да се появяват такива нови като него , в отговор на случващото се в европа

    Коментиран от #2

  • 2 Goro Lafchi

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "King George":

    Не, не може. Защото през 2030 г. двама немски пътни полицаи спират шофьор на магистралата за Мюнхен. Али Реза взима документите на водача и взирайки се в тях подвиква на колегата си: Сюлеймане, ела да видиш какво интересно име-Густав!

    Коментиран от #3

  • 3 шшшт

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Goro Lafchi":

    Интересно ми е, колко ли купейки ти плащат за такива изтъркани ло дупка вицове ?
Новини по държави: