Last news in Fakti

30 Юли, 2016 14:51 1 815 1

Заплаха на летището в Амстердам

  • амстердам-
  • летище-
  • мерки за сигурност-
  • летище схипхол-
  • холандия

Силите за сигурност извършват засилени проверки

Заплаха на летището в Амстердам - 1
Снимка Архив АП/БТА

Предполагаемата заплаха доведе до въвеждането на извънредни мерки за сигурност на летище Схипхол в Амстердам - петото най-натовареното летище в Европа. Акцията, в която въоръжи полицаи извършват проверки, започна след като властите получили информация за "подозрителна ситуация", съобщава холандският вестник "Тelegraaf".

"Операция в района на летището е в ход, а автобусите спират извън определените места на терминала", заявиха от полицията.

"Летището и района около него остават достъпни и всички операции могат да продължат както обикновено", се казва в изявление на силите за сигурност. Въпреки това, заради засилените проверки на превозни средства са се образували задръствания в района на летището по време на натоварения летен сезон, пише Ройтерс.

“Имаше сигнали за заплаха, свързана с летището”, обяви Едмонд Месхарт, говорител на Националната служба за борба с тероризма. Запитан дали ситуацията е свързана със заплаха за летището, той заяви, "че е твърде рано да се каже".

"Повишените мерки за сигурност имат за цел да осигурят безопасността на хората, работещи на летището и на пътниците", каза още той, но не даде повече подробности.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: