Last news in Fakti

30 Юли, 2016 19:45 1 756 0

Крайнодесни демонстранти ще маршируват срещу Ердоган в Кьолн

  • кьолн-
  • ердоган-
  • протест-
  • контрапротест-
  • демонстрации-
  • германия-
  • реджеп тайип ердоган

По същото време привърженици на турския президент също ще проведат шествие

Крайнодесни демонстранти ще маршируват срещу Ердоган в Кьолн - 1
Снимка АП/БТА

Крайнодесни демонстранти ще тръгнат по улиците на германския град Кьолн в неделя, за да протестират срещу турския президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщава "Дойче веле".

По същото време, в западния германски град, е планирано и шествие в подкрепа на турския държавен глава.

Говорител на Висшия административен съд в Мюнстер потвърди, че е дал разрешение за провеждането на контрапротеста, организиран от дясноекстремистката партия "Pro NRW". Съдията е отхвърлил искането на кьолнската полиция, той да бъде забранен.

Властите в града се опасяват от евентуални сблъсъци и изблици на насилие между участниците в двете демонстрации.

Контрадемонстрацията ще се проведе под мотото "Никакво уважение към Ердоган в Германия: Спрете ислямисткия автократ от Босфора" и идва в отговор на планирания митинг на привърженици на Ердоган, в който се очаква да се включат повече от 30 000 души.

Съдът в Мюнстер отхвърли и искането на организаторите на про-Ердоган демонстрацията, Ердоган да бъде излъчен на живо. От полицията изразиха опасения, че това би могло да предизвика прекалено вълнение сред участниците в демонстрацията.

Полицията в Кьолн планира да разположи 2300 служители по улиците на града и е подготвила шест водни оръдия в случай, че има сблъсъци между двата лагера.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: