31 Юли, 2016 11:22 948 1

Всички заложници в Ереван са освободени

  • ереван-
  • освободени-
  • заложници-
  • армения-
  • протест-
  • въоръжена групировка

Доктор и медицинска сестра успяха да избягат от полицейския участък

Всички заложници в Ереван са освободени - 1
Снимка АП/БТА

Въоръжената група, която преди две седмици превзе полицейски участък и взе заложници в арменската столица Ереван, освободи двама души. Това съобщи говорител на министерството на здравеопазването пред ТАСС.

"Доктор Нораир Теванян и медицинската сестра Малина Маркарян успяха да избягат от полицейското управление, докато изнасяха ранени", заяви говорителката.

С това всички медицински работници, държани от антиправителствената група бяха освободени.

В сряда екип на спешна помощ - двама лекари, един парамедик и медицинска сестра - бе извикан да се погрижи за ранени в сградата на управлението. След влизането им в сградата те бяха взети за заложници. В първия ден, нападателите освободиха парамедика Давид Тоноян, а в събота - един от лекарите - Салвадор Кечпян.

В събота въоръжената група откри огън по силите на реда и уби един полицай.

Преди трагичния инцидент Националната служба за сигурност на Армения поиска от членовете на групата да се предадат.

„Предложихме им да свалят оръжието и да се предадат на властите без съпротива до 17 часа. В противен случай специалните сили към полицията са упълномощени да открият огън и да неутрализират всеки въоръжен в полицейския участък и отвън от сградата”, заявиха силите на реда.

От службата добавиха, че всеки опит за влизане в участъка ще се разглежда като съучастие в тероризъм.

Похитителите искат освобождаването на Жираир Сефалян, оставка на президента Серж Саркисян и формиране на ново правителство. След превземането на полицейското управление, в района му всяка вечер се провеждат протестни демонстрации в подкрепа на нападателите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Goro Lafchi

    0 0 Отговор
    Ако не ме лъже памета треТОполовото коментираше темите за Армения. Къде е ТО?