Тема: Украйна

2 Август, 2016 12:07 2 421 4

Тръмп: Крим може да доведе до Трета световна война

  • доналд тръмп-
  • крим-
  • война

Той се съмнява във възможни манипулации на изборите

Тръмп: Крим може да доведе до Трета световна война - 1
Снимка: БТА/AP

Ако САЩ отнемат Крим от Русия може да предизвикат Трета световна война. Това бе заявено от кандидата за президент на САЩ на Републиканската партия Доналд Тръмп, цитиран от „CBS“.

Тръмп е под обстрел, след като в интервю пред ABC излезе, че не знае, че Русия вече е навлязла в Украйна. Тръмп подчерта, че е имал в предвид, че ако той е бил на власт преди две години, анексията на Крим е нямало да се случи.

Още новини от Украйна

„Исках да кажа, че те нямаше да го направят, ако аз бях на власт. Трябва да се замислим дали наистина искаме да върнем Крим на Украйна. Това може да доведе до Трета световна война“, заяви Тръмп.

В същото време в обръщение пред симпатизанти в Пенсилвания Тръмп атакува подкрепата, която Бърни Сандърс даде на Хилари Клинтън по време на Конгреса на Демократическата партия. Той оприличи кандидата за президент на демократите като дявола.

„Сандърс направи сделка с дявола. Тя е дявола“, заяви Тръмп.

Пред симпатизантите си в Охайо пък Тръмп се осъмни в това, че изборите през ноември може да не протекат честно.

„Имам опасения, че изборите ще бъдат манипулирани. Надявам се, че от Републиканската партия ще следят внимателно какво ни отнемат и какво ни дават“, заяви Тръмп.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    2 0 Отговор
    Всъщност НАТО и САЩ се подготвят за този сценарий от доста време - вече няколко години американски спецчасти обучават украинската армия. Крим най-вероятно ще бъде използван за започване на 3-та световна война, като Турция и Украйна ще бъдат пионките, които ще започнат бойните действия, а оттам нататък - като в първата и втората световна.
  • 2 раптор

    1 0 Отговор
    Евалата на нашето момче, ама пълни глупости! За Крим и за Украйна, запада няма да умре в ядрен пламък! Ще дразнят и напрягат! Нищо повече! С новите ракети Сармат, Ярс и други чудесии ще има препечено западняшко!
  • 3 АРИАНА

    0 1 Отговор
    Много_знаещи гости има тук! За разлика от Тръмпи, който не знае, че "КРИМ не НАШ", не знае със сигурност дълголетната и сложна история на Кримския полуостров и т. н. Който си позволява да прекроява границите в следвоенна Европа в 21 век, може да се надява само на сламен човек в политиката като Тръмпи. Хилъри взе да изглежда сериозна и по-малко тревожеща, пък и по-предвидима за света алтернатива с цялата си баналност. Спокойствието на републиканците идва от факата, че могат да коригират всяко налудно действие или бездействие на Тръпи в Конгреса. Колкото до Русия и Путин един голям и превеждан по цял свят руски писател, починал преди дни и роден в Абхазия каза така: Русия се държи като алкохолизиран Хамлет!

    Коментиран от #4

  • 4 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "АРИАНА":

    Иранке, дори и не подозираш колко си права.

    Направо изби рибата и изкърти миФките с твърдението си че килъри(моника) клинтън е сериозна.

    Всички сме свидетели как последните две три десетилетия агресорите от сащ прекрояват граници по всички континенти. Това няма как да не се върне като бумеранг при самите тях.

    Трябва да ти е твърде къса паметта да твърдиш че Крим не е Руски. А още по малко че точно украйна е покрайнина точно на Русия и тикането им към конфликт с нея е сомоубийство. Терористите от сащ много добре знаят това но тяхното правило е че колкото е по зле при другите е добре за тях.

    Именно затова и разрушават и България като започнаха с държавната сигурност, последва армията, икономиката, индустрията. Сега вече спокойно могат на назначават марионетки чрез централата на цру в София и да разграбват природните ресурси и да разполагат с територията. Нужно им е маргинално население от малцинства които да противопоставят едно на друго.