3 Август, 2016 08:46 2 483 1

Ердоган в атака

  • реджеп ердоган-
  • атака-
  • amnesty international

Турският президент с нападки и към а Amnesty International

Турският президент Реджеп Ердоган атакува организацията Amnesty International, заради доклад, според който част от хората, задържани във връзка с неуспешния опит за преврат в страната, са били измъчвани, съобщи Yahoo News.

Ердоган подчерта, че Турция има политика на „нулева толерантност към мъченията“. Той обвини групата за правата на човека в игнориране на насилието, извършено от заговорниците, по време на опита за преврат.

По време на реч пред чуждестранни инвеститори, Ердоган призова представители на Amnesty да посетят местата, атакувани от метежниците.

„Ако имате някакво самоуважение, ще дойдете в Турция. Вие ще посетите ранените в болницата и ще кажете кой е причинил какво на кого“, заяви Ердоган.

Той заяви, че някои от задържаните може да са били бити в рамките на уличните сблъсъци, в които силите за сигурност се опитваха да контрират преврата.

„Ако тези действия не бяха предприети, наши полицаи щяха да загинат“, допълни турския президент.

От Amnesty International, отговориха, че многократно са осъждали действията на военните на 15-ти юли, но и че настояват за спазването на принципите на правата държава и правата на арестуваните.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: