Last news in Fakti

3 Август, 2016 19:48 1 487 2

Пребит ли е гръцки политик в затвора?

  • акис цохадзопулос-
  • гърция-
  • затвор-
  • бой
Пребит ли е гръцки политик в затвора? - 1

Пребит ли е гръцки политик в затвора? Това е основният въпрос, на който търсят отговор гръцките медии. Според в. „Етнос” бившият гръцки министър на отбраната Акис Цохадзопулос е бил зверски пребит от излежаващия доживотна присъда рецидивист Василис Стефанакос. Бившият министър е поискал да бъде изгасена лампата в килията и това е станало причина да му бъде нанесен побой, пише в. „Етнос”. Инцидентът е станал миналия четвъртък около 20,30 часа.

Според телевизия Скай е имало само вербален спор между Акис Цохадзопулос и Василис Стефанакос, който е бил прекратен от останалите затворници и надзирателите.

От гръцкото министерство на правосъдието обаче са разпоредили пълна проверка в атинския затвор Коридалос. Ще се проверява защо бившият политик лежи заедно със затворници, осъдени за тежки престъпления.

Адвокатите на политика твърдят, че те са имали среща с него в понеделник. Те признават за словесен спор, но не и за побой.

Гръцките медии пишат, че актовете на агресия и насилие са ежедневие в претъпканите местни затвори.  

Акис Цохадзопулос излежава осемгодишна присъда за корупция по оръжейни сделки. 

През юли 2011 г. гръцкият парламент гласува в подкрепа на съдебно преследване срещу ексминистъра заради подозрения за пране на пари и приемане на подкупи в размер на $ 140 млн. от германската компания "Ферощаал" във връзка с поръчката за 4 подводници.

Преди време службата за борба с финансовите престъпления разкри, че при сделката са раздавани подкупи, част от които са се върнали в партийни джобове. Беше установено, че при договарянето на подводниците са участвали и фирми, близки до властимащите, през които са ставали плащанията.

Атина прие едва през март 2010 г., след дълги преговори с германските власти, да получи подводниците. Атина бе блокирала доставката им през 2006 г. с аргумента за дефекти при строежа на първата подводница. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 а така

    0 0 Отговор
    Ето така трябва да се случват нещата, осем годинки в затвора за такива мошеници, едва ли е единствения грешник в Гърция, просто някои политици се отърват леко, на него не му се е разминало. А в БГ просто няма как да стане това, колкото и да се е осрал никой не го закача, най-много да го уволнят и на следващия месец да го "компенсират" с няква друга сладка службица задето е бил послушен.
Новини по държави: