Last news in Fakti

4 Август, 2016 10:47 1 757 3

Северна Корея покорява Луната

  • северна корея-
  • покорява-
  • луната

До 10 години флагът на страната трябва да бъде забит на спътника

Космически експерти в Северна Корея работят по проект за достигането до Луната, съобщи ABC.

Те са разработили петгодишен план за изпращане на модерни сателити в орбита. Представител на космическата агенция в Пхенян заяви, че се надява до 10 години знамето на неговата страна да бъде забито на Луната. Според него международните санкции няма как да попречат на мисията.

„Дори САЩ и техните съюзници да се опитват да блокират нашето космическо развитие, нашите учени ще покорят космоса и ще забият знамето ни на Луната“, заявява Хион Куанг. Той е директор на отдела за научни изследвания в Северна Корея.

Според експерти има възможност Северна Корея да забие поне знамето си на Луната. До този момент само от САЩ са изпращали космонавти на спътника. Все пак други държави са изпращали мисии с безпилотни апарати, които все пак са забивали техните знамена на Луната.

„Нашата страна вече изпълнява своя план. Без значение какво си мислите, ние ще изпратим повече спътници“, заяви Хион.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 cornholio

    0 1 Отговор
    Великия лидер няма да се задоволи с Луната... следваща цел Слънцето!!!!
  • 2 onq s konq

    0 1 Отговор
    Йессс!...Показно покорява Луната,за да види Земята за кво става дума и да внимава в картинката!Още от утре обещавам да вия срещу Луната само на Сев.Корейски.
  • 3 ДЪНОВ

    0 0 Отговор
    Когато една държава е свободна може да постигне всичко! А именно да разработи балистични ракети, да разработи собствен ядрен реактор, да се опитва да покори дори и космоса, и то когато целият свят начело със сащ и пречи да се развива! Представете си сега ако сащ ви помагат и целият свят не ви санкционира какво ще се случи? Първо ще затвориме реакторите на АЕЦ защото е опасен и ще върнем печките на дърва!!! После най важно да се съкрати армията защото много е скъпо толкова войници!!! Трето да се ликвидира военното производство и да се изземат всички чертежи и лицензи защото оръжията само ние от сащ можем да ги произвеждаме за да са в сигурни ръце! И след това да се позанимаваме с толкова жизнено важен проблем за гражданите а именно: формата и размерът на КРАСТАВИЦАТА!!! Дано все пак в Северна Корея успеят, те все пак са една от малкото свободни страни в света но една от многото на който сащ всячески пречат да се развиват! Световен РЕД кво да праиш!!!