4 Август, 2016 17:30 984 1

На 8 октомври Медведев ще е в Белград

  • ниш-
  • русия-
  • сърбия-
  • медведев
На 8 октомври Медведев ще е в Белград - 1

Руският премиер Дмитрий Медведев на 8 октомври ще пристигне на официално посещение в Белград, разкрива в. „Вечерни новости“.

Една от основните теми се очаква да бъде бъдещето на руския хуманитарен център край сръбския град Ниш.

Сръбският президент Томислав Николич вече заяви, че както руският център в Ниш, така и представителствата на НАТО ще се ползват с едни и същи права и задължения.

Главната задача на руския център е разминиране на територии, гасене на природни пожари, ликвидиране на последици от стихийни бедствия и обучаване на специалисти.

През последната година между Белград и Москва се наблюдава засилена обмяна на високопоставени посещения на ниво премиери, а преди няколко седмици в руската столица бе и президентът на Сърбия Томислав Николич, които разговаря в Кремъл с руският си домакин Владимир Путин.

Александър Вучич бе през октомври м.г в Москва.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Волен Сидеров

    0 0 Отговор
    почна се -дръж се нато русите идат
    интересно ще е след това сащ с какво ще ги провокират
Новини по държави: