Last news in Fakti

6 Август, 2016 10:29 1 402 0

Тръмп топи преднината на Клинтън

  • доналд тръмп-
  • избори-
  • хилари клинтън

Двамата са едни от най-нехаресваните кандидати за президент

Тръмп топи преднината на Клинтън - 1
Снимка: БТА/AP

Хилари Клинтън вече има преднина от само 3% пред своя конкурент на президентските избори в САЩ Доналд Тръмп. Това показват данните от проучване на „Ройтерс“ и „Ипсос“.

В понеделник предварителните проучвания даваха на Клинтън преднина от 9% пред Тръмп. Сега кандидатът на Демократическата партия събира подкрепа от 42%. В същото време нейният конкурент от Републиканската партия събира подкрепа от 39%. Проучването е направено сред 1154 потенциални кандидати в периода между 31-ви юли и 4-ти август.

Друго проучване на общественото мнение показва огромна преднина, която Клинтън има сред цветнокожото население на САЩ. Според проучване на NBC 91% от цветнокожите гласоподаватели са готови да гласуват за Хилари. В същото време тя има симпатията на само 1% от бизнесмените в Ню Йорк.

Клинтън има сериозна преднина по отношение на жените – гласоподаватели. 51% от тях са готови да гласуват за нея, а само 39% за Тръмп. Проучване на „Галъп“ обаче показва, че Клинтън и Тръмп са кандидатите, привличащи най-малко симпатии през последните 70 години.

Според проучването 27% не харесват Клинтън, а 13% не и вярват, докато 60% заявяват. Че не харесват Тръмп.

 

 

 

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА