7 Август, 2016 12:28 3 012 1

Порои в Скопие. Има загинали

  • скопие-
  • дъжд-
  • порой

Спасителни екипи все още издирват други жертви на пороите

Порои в Скопие. Има загинали - 1

Най-малко 15 души са загинали през нощта в македонската столица Скопие, съобщава в. „Утрински вестник“. Изданието се позовава на официални данни от вътрешното министерство.

Обилните дъждове и светкавиците предизвикаха множество наводнения, прекъсване на тока.

В неделя сутринта дъждът в столицата е спрял, но вечерта се очакват още валежи. Спасителни екипи все още издирват други жертви на пороите.

Валежите на квадратен метър бяха изчислени на 33 литра късно вчера вечерта. Вятърът достигна 80 км./ч., пише в. „Курир“.

Водната стихия е повредила околовръстния път около столицата. В града има коли, които са под вода, а най-сериозно пострадали са предградията на Скопие.

Македонският президент Георге Иванов нареди армейски части да се включат в отстраняване на щетите и оказване на помощ на пострадалите.

Властите предупреждават жителите на столицата да следят съобщенията и да са готови за евакуация. В неделя вечер се очаква ново влошаване на времето.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 костадин

    0 0 Отговор
    и ко ся?да обявим всенароден траур?да му мислят каракочанов и джамбазлията оти намалеха гласовете им
Новини по държави: