Last news in Fakti

7 Август, 2016 12:26 2 091 0

Тайван протяга ръка за помощ на Япония

  • тайван-
  • япония-
  • земетресение-
  • помощ-
  • дарение

Дарение на стойност 774 286 щатски долара има за цел да подпомогне на страната да се възстанови след разрушителното земетресение през апил тази година

Република Китай направи дарение на стойност 774 286 щатски долара на Япония с цел по-бързо възстановяване след земетресението с епицентър префектура Кумамото, което удари японския остров Кюшу през април тази година.

По време на своето посещение в страната, делегация от 23- ма делегати поднесе дарението на председателя на Асоциация Интерчейндж в Япония – органът, отговарящ за двустранния обмен в отсъствие на дипломатически отношения между страните.

Средствата са набрани  чрез дарения от гражданите на Тайван, като събраната сума е преведена по сметка, отворена от Министерство на здравеопазването и социалните грижи веднага след земетресението.

Финансовата подкрепа от страна на Република Китай ще помогне за продължаващото възстановяване на Кюшу и другите засегнати области след поредицата от земетресения в раайона през април тази година.

Тайван и Япония винаги са поддържали близки отношения и са си оказвали взаимна помощ в трудни периоди. Своеобразни примери за това са оказаната подкрепа от страна на Япония през 2014 г., когато серия газови експлозии разтърсиха Каошинг, през 2015 г. след разразилия се пожар в Тайпе и след земетресението с магнитуд 6.4 през февруари тази година в Тайнан.

При приемането на дарението, председателят на Асоциацията Митсуо Охаши изказа своята благодарност на народа на Тайван. Той заяви, че Япония никога няма да забрави получената помощта след опустошителното земетресение с магнитуд 9 в североизточна Япония през 2011 г. Охаши допълни също, че се надява двете страни да задълбочат отношенията си и да бъдат модел за подражание за международната общност.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА