Last news in Fakti

8 Август, 2016 13:47 2 390 1

Всички полети на Делта Еърлайнс са спрени

  • делта еърлайнс-
  • полети-
  • авиокомпания-
  • самолети-
  • срив в системата

Токов удар в Атланта е причинил срив в системите на компанията в световен мащаб

Всички полети на Делта Еърлайнс са спрени - 1
Снимка АП/БТА

Авиокомпания "Делта Еърлайнс" (Delta AirLines), която отмени всички свои полети, планирани за понеделник, съобщи, че прекъсване на тока в американския град Атланта е причинило сривът в системата по цял свят.

Токов удар, който e започнал около 02:30 ч. местно време (09:40 ч. българско време), е повлияло на компютърните системи и операции на Делта в световен мащаб.

Първоначално, авиокомпанията публикува съобщение, в което заяви, че поради неясен проблем с компютърните й системи полетите, планирани за понеделник сутрин няма да излетят, а тези, които вече се намират във въздуха ще имат закъснения.

Потвърждение за проблема се появи по-рано днес на официалната страница на авиопревозвача в Туитър, където служители отговаряха на въпроси на пътниците.

"Делта преживя компютър срив, който се отрази на полетите, планирани за тази сутрин", написаха от компанията на клиенти, засегнати от закъснения. "Полетите, които се очаква да се приземят към момента, закъсняват. Самолетите, които вече са във въздуха, оперират нормално. Оценяваме търпението ви.“

"Днес се очаква да бъдат анулирано още полети. Наясно сме, че системите, които показват статуса на полетите, включително летищните екрани, показват неправилно времето на полетите ни. Извиняваме се за клиенти, които са засегнати от този проблем. Нашите екипи работят за разрешаване на проблема възможно най-бързо", съобщават от авиокомпанията.

Компанията посъветва пътниците да проверят състоянието на своите полети, планирани за тази сутрин, докато въпросът бъде изяснен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.