8 Август, 2016 14:10 2 218 15

Ердоган към Брюксел: Махнете визите или забравете за реадмисията!

  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • ес-
  • визи-
  • реадмисия-
  • бежанци

ЕС не се отнася по честен начин с нас, заяви турският президент

Ердоган към Брюксел: Махнете визите или забравете за реадмисията! - 1
Снимка: БТА/ AP

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че ако Европейският съюз не премахне визите за турски граждани, то може да забрави за споразумението за бежанците.

В интервю за френския вестник „Le Monde“ държавният глава подчерта пред Брюксел, че ако исканията на Анкара не бъдат изпълнени, реадмисията няма да е възможна.

„Европейският съюз не се държи искрено с нашата страна“, заяви Реджеп Ердоган.

През последните месеци Турция и ЕС взаимно се обвиняваха и заплашваха. Външният министър Мевлют Чавушоглу заяви, че ако турските граждани не получат безвизов режим на пътуване, то страната ще сложи край на споразумението.

Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер, от своя страна, подчерта, че Анкара трябва да изпълни всички 72 критерия за вдигане на визите.

Турският президент Реджеп Ердоган коментира и предстоящата си визита в Русия, която е ключов съюзник на режима на Башар Асад. Според Ердоган именно Асад е отговорен за смъртта на 600 000 души, загинали в конфликта до този момент.

Факти.бг припомня, че на 9 август турският президент ще лети за Санкт Петербург, където ще се срещне с Владимир Путин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАШЪКАЛЪН

    0 0 Отговор
    3 милиона гладни - жадни за жени - бежънци (терористи) чакат в вратата на ЕС . Честито на Еврогеѝски Съюз ! От друга гледна точка е добре , поне ще има растеж в популацията :))))

    Честито :)))))

  • 2 Цанко

    1 0 Отговор
    Защо му трябваше на пусин да спасява диктатора от преврата и въобще да застане на негова страна?

    Коментиран от #4

  • 3 трт

    0 0 Отговор
    хех, явно и ти си дал дупарата, щом още си на негова територия
  • 4 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Цанко":

    Защото по този начин,изчезва Южният фланг на НАТО ,и Босфора става руски плавателен канал.Известно ли ти е,че Турция не пусна през Босфора ам. военни кораби,при конфликта Русия-Грузия.И от тогава американците се мъчат всячески да свалят Ердоган. Е ти ,ако си на негово място ,какво ще направиш.Големият въпрос за нас е дали Руснаците ,ще ни прежалят,и няма да ни подарят на Турция за награда.Падането на визите за Турция,ще е допълнително ,голям и ръждив пирон за нас. Ние сме на границата,и ще ни потопят за отрицателно време.И не си мисли,че НАТО ще помогне,ако Русия и Турция се разберат ,натовските кораби ,ще седят на 250 морски мили от Босфора.

    Коментиран от #6, #9

  • 5 123

    0 0 Отговор
    Там ще му разяснят някой работи,за които не се сеща сам.
  • 6 111

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    до # 4 : Руснаците няма да прежалят загуба на територията България.Може да залъжат турците с малка част, но ако някой си разпаше пояса Босфора ще си смени собственика ....

    Коментиран от #7

  • 7 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "111":

    И аз на това се надявам,но и Турция е известна с умението си да се пазари,и да си следва политиката десетки години,упорито и подмолно.А и създавайки конфликти по целият свят,САЩ ще принудят все повече държави да търсят защита под руският ядрен чадър.Ако мощната военно и икономически Турция избяга към Евразийският съюз,това ще е най-тежката загуба на Алианса,и военно и стратегически.И за това не е ясно , с колко точно територия ,могат да се задоволят турците ,от и без това изчезващата България.
  • 8 гост

    1 0 Отговор
    Ще падне голяма сеч, и се надявам нас да ни подмине. Не вярвам руснаците да позволят терор и завладяване на български територии от турците или от някой друг. Естествено че ще ни вземат под крилото си, особено ако им се помолим "по братски" и се съгласим с всички условия дето ни поставят. Даже може да ни пратят и някоя друга рускиня за оплождане и увеличаване на популацията в БГ че здраво сме я окъсали напоследък, нали навремето сума ти руски женици се омъжиха тука и ядоха големия БГ салам......та спокойно може да се продължи традицията, за скрепяване на братската дружба, както имаше един лаф навремето - Българския слон и руския слон хобот за хобот във вековете другари. Ама по-добре да плющим руски женки и да целуваме ръка на Путя, отколкото нас да ни плющят анадолски брадясали субекти и да целуваме техните задници. Пък ако някой си мисли, че НАТО или ЕС ще ни защити от тоя така възможен "анадолски" сценарии е крайно време да си махне капаците от празната тиква дето нарича глава и да вземе да се огледа хубаво какво и как се случва по широкия свят.
  • 9 Манукян

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    дано ! българите са на тих режим , ще много късно докато се събудим .... територия няма да се губи + турците не са врагове ...
    враговете са бежънците ... гладни , жадни , терористи .... Не че Турция ще ги пусне , въпросът е дали Търция може ли да ги въздържи ? Просто е невъзможно да контролираш 3 милиона чужди хора ....Съмнявам се ....

    Коментиран от #10

  • 10 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Манукян":

    Абе, неграмотен трол, по грешките в писанията ти от самолет се вижда, че си същия "писател", като от пост 1.

  • 11 Киро

    0 0 Отговор
    И до всички ушанки, дето се карат дали Русия щяла да ни защити от Турция:

    България е част от НАТО и Европа.
    Западът осъзнава ясно какво се случва в Турция.

    Чисто стратегически Западът никога няма да позволи да се случи нещо в Европа, тъй, като това ще я дестабилизира, а НАТО ще загуби доверие на членовете си!

    Айде сега бегайте да пишете писма на Альоша да му се помолите да ни спаси!

    Коментиран от #12

  • 12 Димо

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Киро":

    "Западът осъзнава ясно какво се случва в Турция.

    Чисто стратегически Западът никога няма да позволи да се случи нещо в Европа, тъй, като това ще я дестабилизира, а НАТО ще загуби доверие на членовете си!"

    мечтай си !
  • 13 Димо

    0 0 Отговор
    да не си истинският трол ?
  • 14 Киро

    0 0 Отговор
    Мунчото когато няма доводи, просто повтаря "мечтай си".

    Ами с толкова умствен материал - това е резултатът.

    Коментиран от #15

  • 15 by тошо

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Киро":

    едни и същи тъпи коментари ! ако някой си мисли, че НАТО или ЕС ще ни защити от тоя така възможен "анадолски" сценарии е крайно време да си махне капаците от празната тиква дето нарича глава и да вземе да се огледа хубаво какво и как се случва по широкия свят.
Новини по държави: