Last news in Fakti

9 Август, 2016 09:37 1 567 9

Съвместни учения на руски и сръбски ВВС

  • русия-
  • сърбия-
  • ввс-
  • учение-
  • съвместно

Маневрите ще бъдат извършени през есента на тази година

Съвместни учения на руски и сръбски ВВС - 1
Снимка: БТА/ AP

Руски и сръбски военновъздушни сили ще проведат съвместни учения тази есен, съобщи „Stratfor“, позовавайки се на сръбското министерство на отбраната. Във военните маневри ще се включи и Беларус.

„Това е продължение на сътрудничеството между военновъздушните сили на двете страни, което започна през 2014 година със съвместно учение“, се казва в изявлението на военното ведомство.

Световните агенции припомнят, че Сърбия играе деликатна роля на балансиране между Запада и Изтока. Белград се стреми към членство в Европейския съюз, но в същото време е отправила поглед към братска Русия, в която поддържа топли връзки.

Факти.бг припомня, че през месец февруари тази година Мария Захарова – говорителка на руското външно министерство – заяви, че НАТО налага „стокхолмски синдром“ на Сърбия.

„НАТО казва на Сърбия, че трябва да е в алианса, за да е защитена. Как, обаче, можеш да защитаваш страната, след като имаш информация за държани заложници, но ги бомбардираш “, заяви Захарова. Думите й дойдоха на фона на информация, че при въздушни удари на САЩ са били убити сръбски дипломати. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    0 2 Отговор
    .аси глупците!

    Албания има повече шансове да влезе в ЕС от тях!

    Обедняване година след година, по БВП на глава от населението вече са 30% след нас и продължават бетонните глави да се блъскат, а през това младите напускат масово, а икономиката да затъва!

    Ма така е - мозък наливен не се продава!

    Коментиран от #4

  • 2 mediator37

    0 1 Отговор
    През 1999г. Русия предаде съюзника си Сърбия. Остави я на вълците от НАТО.
    Това предателство не съм го забравил. Ако бях сърбин щях да се замисля за този съмнителен дослук, който въртят с късна дата. Какво има да пазят сега руснаците в Сърбия? Албанците разпарчадисаха Сърбия, чуждите монополи я оглозгаха. Вече не остана нищо за пазене в Сърбия. След дъжд качулка руската дружба.
  • 3 до двата умника отдолу

    2 0 Отговор
    Кви чужди монополи, кви обедняващи сърби, кви 5 лева, бе?! Вие двамата кога се ходили в Сърбия?!

    Коментиран от #7

  • 4 Goro Lafchi

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    Много зи зле, наистина!
  • 5 simonm

    0 0 Отговор
    Шпионин ми даде плана на учението предоставям Ви го безплатно Руски самолети се телепортират над Сърбия и участват в тренировачни въздушни боеве
  • 6 СССР

    0 0 Отговор
    Ма то вече всички се борят за излизане от ЕС! Кой ЛУД иска да влиза в тая мизерна кочина ЕС!
    А относно НАТО:Голема грешка че нападнаха Югославия! Русия тогава беше слаба и неможеше да помогне колкото и да искаше! Но в притодата безплатно няма и сега САЩ скъпо ще платят за голямата грешка и Сърбия ще стои като Руски ЦИРЕЙ на челото на НАТО хахахах! В Сърбия не искат и да чуят за НАТО както и в Черна Гора независимо че им го натресоха без да питат хората!!! И накрая най- важното: всички бивши Съветцки републики и бивши съюзници на Вашвският договор в момента са с безполезни армии срещу Русия защото макар че политиците им са купени на служба в ЦРУ народите са проруски настроени и не биха воювали срещу Русия! Това е най големият удар за американските военни планове срещу Русия! Това е казал и ЦАР БОРИС на Хитлер и е платил с живота си но въпреки това Хитлер не е могъл да расчита на БГ армията! ФАКТ!

    Коментиран от #8, #9

  • 7 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "до двата умника отдолу":

    аз ходя в Сърбия често и виждам с очите си обедняващите хора, 20%+ безработица, слабите инвестиции и производство и бягащите млади!

    А ти си минал веднъж през някоя кръчма и си мислиш, че нещо знаеш!

  • 8 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "СССР":

    Тия глупости в някоя будка - фен клуб на АтакЪ ли си ги говорите?

    Следващия път направете ден на отворени врати, че хората са се посмеят малко от сърце!
  • 9 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "СССР":

    расчита
    съветцки
    неможеше

    Това е типичната ушанка - неграмотна, но устата!
Новини по държави: