9 Август, 2016 10:28 2 622 0

Израелски дипломат: Турция обърна гръб на „Ислямска държава“

  • турция-
  • израел-
  • русия-
  • дипломат-
  • ислямска държава-
  • пини авиви

Турция е променила политиката си спрямо Сирия

Израелски дипломат: Турция обърна гръб на „Ислямска държава“ - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Затоплянето на отношенията между Турция и Израел няма да се отрази на израелските отношения с Русия, заяви бившият израелски посланик в Анкара Пини Авиви пред „Jerusalem Post“.

Дипломатът подчерта, че преди 10 години турският президент Реджеп Ердоган и сирийският държавен глава Башар Асад са били в приятелски отношения.

Пини Авиви заяви, че когато е избухнала войната в Сирия и режимът на Асад е започнал да атакува сунити, Ердоган е започнал да подкрепя бунтовниците и дори „Ислямска държава“.

След като обаче джихадистите са осъществили терористични атентати на турска земя и след кризата с руските власти, то Анкара е дала отпор на ИД, посочи израелският дипломат.

Според него Турция е променила външната си политика спрямо Сирия.

Факти.бг припомня, че днес турският държавен глава ще се срещне с руския президент Владимир Путин на руска земя. Това е първата среща между двамата след свалянето на руския бомбардировач Су-24 през месец ноември 2015 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА