9 Август, 2016 10:55 1 800 4

ООН сигнализира за ужаса в Алепо

  • сирия-
  • алепо-
  • оон

Иска се временно прекратяване на боевете в района

ООН сигнализира за ужаса в Алепо - 1
Снимка: БТА/AP

От ООН призоваха за спешно прекратяване на боевете край сирийския град Алепо ,съобщи ТАСС.

От организацията настояват за осъществяването на спешна хуманитарна операция в района. Тя трябва да включва ремонт на повредени електрически системи и водоснабдителните системи на града.

Регионалният координатор на ООН в Сирия Якуб Хел вече заяви, че около 2 млн. души в града са останали без ток. От организацията заявяват, че имат нужда от поне 48-часово прекратяване на сраженията. Те искат да запълнят пропуските в запасите от вода и храна в Алепо.

Хуманитарни доставки се очакват да бъдат доставяни и през територията на Турция. Представители на ООН призоваха страните в конфликта да осигурят безопасността на цивилните жители в района. Те подчертават и необходимостта от сваляне на блокадата около Алепо.

„Когато една блокада умишлено лишава хората от храна и други консумативи, необходими за оцеляване, това е военно престъпление“, се казва в изявление.

В понеделник ситуацията в Алепо бе обсъдена по време на среща на Съвета за сигурност на ООН. В момента се търси вариант за продължаване на преговорите за примирие в страната.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 smolata

    1 0 Отговор
    И ако е спрат боевете около Алепо, ООН какво точно ще направи?
  • 2 Бай хой

    1 0 Отговор
    Да отчаян опит на краварите да спасят ислямистите в района.

    Позната картинка. Също както миналата година когато неофашистите напредваха в източна украйна оон си мълчеше. Когато народното опълчение ги нае като трудовашка количка разните му там терористични организации ревнаха за прекратяване на огъня.

    Миналата година когато джахидистите превземаха район след район, разрушаваха църкви и режеха глави ООН не искаше спиране на огъня а водеше "борбата против асад".

    Сега искат да предоставят оръжие и боеприпаси на джахидистите през Турция.
  • 3 Morgoth

    0 0 Отговор
    Подкрепяните от САЩ главорези са пред загубване на града от подкрепяните от Русия главорези и ООН се сеща, че има проблем.
    Но проблема е другаде - че ООН никой не я бръсне за слива и големите си правят каквото искат.
  • 4 Свиркаджии на квадрат

    0 0 Отговор
    "От ООН призоваха за спешно прекратяване на боевете край сирийския град Алепо" -За да могат главорезите от ИД да си починат, да се измият, да пинат водица, и докато не ги стрелят да пробият кордона и всичко от начало. Бази логиката ООН-ска!