9 Август, 2016 14:57 1 201 4

Германия и Холандия договориха учения в Крит

  • германия-
  • учения-
  • холандия

Те ще тестват зенитно – ракетни комплекси Patriot

Властите в Германия и Холандия се договориха за провеждането на съвместни учения със зенитно – ракетни комплекси „Patriot” в Крит, съобщи Россбалт.

Според изявление на генерала от Бундесвера Махаел Гшосман, в бъдеще се планира активирането на щит за противовъздушна отбрана над Полша и балтийските държави.

Гшосман заявява, че ще бъдат тренирани нови концепции за противовъздушна отбрана, която е поискана от лидерите на тези страни, вследствие на руските действия в Крим. Ученията трябва да започнат през октомври.

В ученията ще участват 300 германски военни, 100 холандки военни и 10 американски представителя. В края на учението трябва да бъдат създадени групи за противовъздушна и противоракетна отбрана, които да служат в рамките на НАТО.   


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сандал

    1 0 Отговор
    В Крим или в Крит?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Mupo

    1 0 Отговор
    Тя разликата не е голяма, една световна война само...
  • 4 Гост

    2 0 Отговор
    Дали разчитат сериозно на тези ракети Пейтриът? Тези дни се появиха съобщения, че Израел изстрелял 2 такива ракети срещу един безпилотен самолет - резултатът нулев. На всичко отгоре и един изтребител се пробвал да го свали и не успял. Каква противоракетна отбрана смятат че ще се получи?
Новини по държави: