10 Август, 2016 10:05 1 252 0

Ирина, Ангела и Тереза сред най-влиятелните

  • ирина бокова-
  • най-влиятелни-
  • жени

Тя е в компанията на жени като Ангела Меркел, Тереза Мей и Кристин Лагард

Ирина, Ангела и Тереза сред най-влиятелните - 1
Снимка: БТА

Кандидатът на България за генерален секретар на ООН Ирина Бокова попадна в класацията на „Франс Прес“ за 10-те най-влиятелни жени в света.

Ирина Бокова е поставена на 9-то място в класацията. В описанието за нея се казва, че през 2009 г. Бокова е станала първата жена оглавила културната организация на ООН – ЮНЕСКО. Тя е преизбрана през 2013 г. и постави ЮНЕСКО в центъра на борба за равенство за жените.

Подчертава се, че Бокова е в съкратения списък от кандидати за генерален секретар на ООН. След последното гласуване в организацията Бокова заема пето място. Очаква се финалното гласуване да се проведе през октомври. 

Тя е класирана пред председателя на Световната здравна организация Маргарет Чан.

Първото място е за германския канцлер Ангела Меркел. След нея са класирани британският премиер  Тереза Мей и кандидатът за президент на САЩ  Хилари Клинтън, носителката на Нобелова награда Аун Сан Су Чи , президентът на Либерия Елън Джонсън Сърлийф, държавният глава на Чили - Мишел Бачелет и Международния валутен фонд Кристин Лагард.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: