10 Август, 2016 12:16 1 623 3

Мащабна антитерористична операция в Германия

  • германия-
  • операция-
  • полиция

Обиски се провеждат в няколко града

Мащабна антитерористична операция се провежда от германските власти в провинцията Северен Рейн – Вестфалия, съобщи „Билд“.

Обекти на акцията са градовете Дуисбург, Дюселдорф и Хилдесхайм. В операцията участват 150 служители на реда. Те претърсват апартаменти и бизнес сгради.

По последни данни се разследват проповедници, опитващи се да вербуват младежи за терористични цели.

Извършен е обиск в туристическа агенция в Дуисбург, собственост на Хасан К., който е бил наблюдаван от службите през последните месеци. Там трябва да се намират двама от предполагаемите атентатори от град Есен през месец април, съобщава "Вестдойчеалгемайне цайтунг".

Претърсват се и жилища в провинция Долна Саксония. 

Вчера полицията арестува предполагаем член на Ислямска държава в  провинцията Райнланд-Пфалц. Смята се, че той е планирал атентат по време на футболен мач. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Демографъ

    1 0 Отговор
    Забелязва се еволюция в населението на бундесрепубликата - германци от германски произход, от турски гастербайтери и вече от арабски негастербайтери...

    Коментиран от #2

  • 2 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Демографъ":

    Германците са много прост народ!Преди 75 год. избиха циганите.След това наводниха с тях Европа.
  • 3 месара

    1 0 Отговор
    абе в кой бункер се е скрила другарката меркел ?
Новини по държави: