Last news in Fakti

10 Август, 2016 19:05 953 0

10 август: Светът в снимки

  • снимки-
  • светът в снимки-
  • денят в снимки
10 август: Светът в снимки - 1
Снимки АП и Синхуа / БТА

Днес бе церемонията по откриването на фестивалът на конните надбягвания в Нагчу, в автономния китайски район Тибет. Фестивалът, по време на който се провеждат традиционни конни състезания, продължава до петнадесет дни, като тази година тържествата ще се проведат в рамките на 4 дни. Състезателите се обличат в традиционни носии: бели ризи, черни елеци и шапки с цветни пера. Те се състезават в няколко дисциплини: бързина, стрелба по време на езда, грабване на шалче от земята, разсичане на чучело.

10 август: Светът в снимки

Тибетци в изгнание проведоха бдение със свещи срещу разрушаването на сгради в Ларунг Гар от китайските власти. Протестните демонстрации се проведоха в индийския град Дхарамсала. Ларунг Гар е област в източната част на Тибет, един от най-големите центрове за изучаване на будизъм, където живеят хиляди монаси и са разположени множество будистки институции.

10 август: Светът в снимки

​Турският президент Реджеп Тайип Ердоган изнесе реч пред група бизнесмени в Анкара. Той призова събралите се предприемачи, които се занимават с износ, да информират властите за всеки човек, когото подозират, че е последовател на мюсюлманския духовник Фетхулах Гюлен, който бе обвинен в организирането на провалилия се държавен преврат в Турция от 15 юли.

10 август: Светът в снимки

Проливните дъждове в Пакистан не стихват. През последните дни те отнеха живота на повече от 20 души. Улиците в много градове на страната са наводнени. Проливните дъждове започнаха в петък (5 август).

10 август: Светът в снимки

Зловещ пожар обхвана родилното отделение на болница в иракската столица Багдад. В смъртоносните пламъци загинаха 11 новородени бебета. Семействата на загиналите бебета стояха безпомощни пред отделението на болницата. Властите предполагат, че причинената за пожара е неизправна електрическа инсталация.

10 август: Светът в снимки

Германските сили за сигурност проведоха мащабна операция по издирването на трима предполагаеми поддръжници на екстремистката групировка Ислямска държава. От федералната прокуратура съобщиха, че заподозрените най-вероятно са предоставяли финансова и логистична помощ на членове на ИД.

10 август: Светът в снимки

Стотици хора се включиха в ежегодния парад Мейбум в белгийската столица Брюксел. Мейбум е традиционно тържество, известно като парадът на гигантите, което се отбелязва над 700 години. В празничната процесия се включват маскирани хора, седем гигантски кукли и духови оркестри.

10 август: Светът в снимки

В столицата на Бангладеш - Дака, днес започна изслушването на Халеда Зия, бивш премиер и лидер на националистическата партия в Бангладеш, който е обвинен за множество случаи на корупция. За да опазят реда, местните полицаи формираха кордон за сигурност преди пристигането на Зая в съда. 

10 август: Светът в снимки


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА