12 Август, 2016 13:27 3 512 10

Убиха британска ученичка, сражавала се за „Ислямска държава“

  • ученичка-
  • ислямска държава-
  • сирия-
  • бомбардировач-
  • британка-
  • кадиза султана

Кадиза Султана - заедно с две свои приятелки - се присъедини към редиците на ИД

Убиха британска ученичка, сражавала се за „Ислямска държава“ - 1
Снимка: БТА/ AP

Британска ученичка, сражавала се в редиците на „Ислямска държава“, е била убита при въздушни удари в Сирия, съобщи „Гардиън“.

Кадиза Султана, напуснала Великобритания през миналата година, за да се присъедини към джихадистите, е загинала при бомбардировки в град Рака през месец май.

ITV съобщи, че 17-годишната тийнейджърка е намерила смъртта си в жилищна сграда, унищожена при удари на руски бомбардировач.

От британското външно министерство не коментираха информацията.

Кадиза Султана тръгна към Сирия през февруари 2015 година заедно с две свои приятелки.

Решението на триото да се присъедини към редиците на „Ислямска държава“ шокира британската общественост. Трите момичета прекъснаха образованието си, за да станат джихадистки бойци.

Някои медии написаха, че Кадиза Султана в крайна сметка е искала да се завърне у дома, но е била убита преди да тръгне обратно.

Според анализаторите пропагандата на „Ислямска държава“ е изключително успешна сред младите хора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами постигнала е мечтата си

    2 0 Отговор
    Ами за това е тръгнала- да мре за ИД, постигнала е умирачката, не трябва да ни е жал за подобно изчадие адово.
  • 2 Дани

    1 0 Отговор
    Кой какво е търсил си го е намерил!
  • 3 kcaniba

    1 0 Отговор
    Това е руска агресия!!!
    Расизъм е да убиваш негърка обрязана!!!!

    Коментиран от #4

  • 4 Чиба

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "kcaniba":

    Това е руская гуманность! Умряла е с правата си на "човек", а не от сифилис и спин, като секс труженничка на джихадистите - това трябмва да и се зачете като трудов стаж, от Международният Съд в Страстбург по правеата но човека! Сега посмъртно, трябва да и се зачете цели няколко години трудов стаж, задето е лапала пушилката от стрелбата и псувала "неверниците", тоест света извън халифата им! А това изчадие на ада, пердънт, "горкото момиче" да иде направо при свети Патрокъл, където да и се разглеждат греховете и дали да иде в рая, където ще е едно от лапнимоливите на ревностните джихадисти, според техните представи за рая или да иде в ада, където е по-тихо и спокойно, от това, в което превърнаха света, където върлуват подобни гърли и дъ Бойсовци? И вместо да умре като нашите пенсионери в мизерия за пенсия, нестигаща и за евтин лекарства, по-скъпи от съседните страни, а се произвеждат тука, тя да вземе да умре от бомба над тиквата? Браво на руските бомбардировачи - отърваха света от една терористка и отърваха терористката от една мъка, която нашите бабки водят като агония до смъртта си! Тенкю!
  • 5 киро

    0 0 Отговор
    Сега роднините и познатите на тия 3-те в пандела !!!!!!!
  • 6 Mercedes-Benz

    0 0 Отговор
    Тъпата чалма е намерила каквото е търсила! Много по-евтино щеше да е да се пусне една бомба от ония дето правят всичко на стъкло, и без това тази територия е неплодородна, населена с подчовеци, които пречат на световното развитие вместо да допринасят с нещо! Плевелите трябва да бъдат изкоренявани в зародиш, за да може земята да даде добра реколта!
  • 7 мъжкар

    1 0 Отговор
    Таящом е зарязала Англия и е отишла при циганите да се бие на тяхна страна това само по себе си показва липсата на каквото и да е сиво вещество в простата и тиква така че това че са я гръмнали мен лично не ми пречи кой каквото търси това и ще намери.
  • 8 Байгън

    0 1 Отговор
    Не се интересуваш от себе си, а от измишльотини, които бълват тук и там. Всички по-долу, като сте големи радетели за Европейските ценности, що не отидете да лижете г.за на кралицата

    Коментиран от #9

  • 9 Чиба

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Байгън":

    Мистър Байгън, определено кралицата е власт. но съгласи се, че да ходиш да трепеш хора, да стреляш и воюваш, за да създадеш някакъв тираничен халифат, с нищо не е по-добро, от есесовските пълчища на Третия райх, поробвали народи, разтуряли държави, налагали смърт терор диктатура навред! А за това, кралицата едва ли е виновна... И аз не харесвам много неща тук и по света. Но не съм тръгнал да трепя, за да стана цар и да налагам монархия халифат нали? Всъщност тайно си мечтая да стана уличен музикант покрай нашия парламент, за да изпитам любящите сърдца на народните ни избранници, дали като мвинават, ще ми пускат по някоя 20-тачка или 50-тачка в капата? Ала надали? възможно е дори да ме ступат, и да ми вземат и пуснатото от другите там? Казват - депутат д..е дава, но парса не дава! Не ми харесва войната, не харесвам тия терористи, нито самата война. Не се радвам на смъртта на хората, но ме радва, когато тираните са по-малко в света. Не харесвам тираниите защото тираните натрисат своя кеф и ти нямаш вина, че нещо им е кеф. Затова предпочитам кралицата, пред терористите, нищо че нито съм я срещал нито ще я срещна някога - тя не ходи в глухите ориенталски прованс на сюда. Но пък какво харесваш на тия джихадисти не разбирам? Нали ги чу, за какво се борят? За световен халифат, което е световна монархия, или пак Трети райх. И в него ония маскираните ще трепят който им е кеф както и есесовците и други го правят. Това ли ти харесва?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания