13 Август, 2016 09:44 923 1

Хакер публикува личните данни на близо 200 конгресмени

  • сащ-
  • хакер-
  • демократи-
  • лични данни-
  • хилъри клинтън-
  • конгресмени

Това е пореден киберпробив в лагера на демократите

Хакер публикува личните данни на близо 200 конгресмени - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Хакери публикуваха личните данни на 193 високопоставени членове на Демократическата партия в САЩ, съобщи „Уолстрийт джърнъл“.

Хакерът „Guccifer 2.0“ са публикували данни на конгресмени, както и членове на разузнавателните служби и въоръжените сили.

Файловете – съдържащи телефонни номера, електронни адреси и пароли – съдържат информация за бивши и настоящи членове на Конгреса.

Хакерът обяви в блога си, че информацията показва „фарса, в който са се превърнали президентските избори в САЩ и факта, че избирателите не играят водеща роля“.

Кибератака е засегнала и вътрешна документация в лагера на демократите, които издигнаха Хилъри Клинтън за президент на страната. Изборите ще се проведат през месец ноември.

Американските служби подозират, че зад хакерската атака стои Кремъл.

Това е пореден киберпробив в лагера на демократите, които ще се изправят срещу Доналд Тръмп на президентските избори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чиба

    0 0 Отговор
    но показаното разкрива, че страната символ на "демокрацията", Конституцията, правата на човека се е превърнала като нас в истинска бюрократично манипулируема машина? при нас отдавна е така - и при соца и сега мафията дърпа конците. само ни разиграва уж демократични избори, после като види, че някой свестен би спечелил и започне да го замеря със СРС-та компромати, оплюване с медии и удари зад гърба с внедрени ченгета и продажни съпартийци и оплеска изборите и демокрацията. Хилъри дори и да спечели, няма тази визия, която подхожда на американски Прецидент. все пак, това е страната с най-развитата икономика и военна сила в света. вярно Тръмп е експулсивен, но пък поне е атрактивен. Обама е малко свит, но ме кефи като президент - не е тип Рамбо като Буш и върши работата си с иронична усмивка като Брусс Уилис. не зная кой ще стане президент, но фактите с разкритията показват в какво са превърнати и там изборите -. както и у нас е - лъжедемокрация и манипулиране.