15 Август, 2016 08:30 2 596 1

Анкара беснее срещу ЕС

  • турция-
  • мевлют чавушоглу-
  • ес

Турският външен министър се оплака, че европейските държави унижават Турция

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу обвини ЕС, че унижава Турция. В интервю пред „Билд“ той повтори заканата, че Анкара е готова да пусне бежанците на своя територия към Европа, ако не бъдат изпълнени договореностите от споразумението с Брюксел през март.

„Ние положихме не малко усилия, за да изпълним условията на ЕС. Това, което срещаме от някои страни обаче са само обиди, враждебност и блокади. Питам се от къде идва това отношение към Турция?“, заяви Чавушоглу.

Според него Турция не е получила достатъчно подкрепа след неуспешния опит за военен преврат в страната.

„Те ни унижават, вместо да ни помогнат“, заявява Чавушоглу.

Той отново посочи, че споразумението за облекчаване на визовия режим за турски граждани в Европа е било част от договорката за облекчаване на бежанския натиск над ЕС.

„Когато посочим тези договори, много хора реагират раздразнено. Ние обаче осъществяваме това, което е добро за ЕС. В замяна Турция не получава нищо. Или заедно ще изпълним всички споразумения или не“, допълни Чавушоглу.

Той коментира и организацията на Фетхулах Гюлен. Според него през последните години тя е пуснала корени във всички сфери на държавата. Според Чавушоглу това е престъпна група. Той не изключи възможността за нов опит за преврат и отново настоя ЕС да изплати на Анкара обещаните пари за бежанците.

„Тези пари са за бежанците. Турция плаща цената на всички държави“, допълни турският външен министър.

 

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: