15 Август, 2016 11:45 677 0

Взрив край американското посолство в Кабул

  • кабул-
  • взрив-
  • посолство

Ранени са двама души

Двама души са били ранени след бомбен атентат в афганистанската столица Кабул, съобщи ABC.

Бомбен взрив е избухнал в един от основните площади на града, в близост до американското посолство и сградата на Върховния съд. Офицер от армията е един от двамата ранени.

Според местните власти бомба, прикрепена към военен автомобил е причинила експлозията. На този етап няма група, която да е поела отговорност за експлозията. През последните месеци обаче, талибаните засилиха нападенията си в Афганистан.

Местните власти потвърдиха, че силите на талибаните са щурмували полицейско управление в северната провинция Баглан. Те твърдят, че са заловили и убили много полицаи. Няма сведения за положението в региона.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: