15 Август, 2016 15:05 2 712 6

Хакнаха организации на Джордж Сорос

  • джордж сорос-
  • организации-
  • нато-
  • хакери-
  • хакерска атака-
  • dcleaks-
  • отворено общество-
  • фондация

В интернет изтекоха и множество документи, свързани с НАТО

Хакнаха организации на Джордж Сорос - 1
Снимки АП/БТА и DCLeaks

Седмици преди WikiLeaks да публикува около 20 000 вътрешни имейла, от кореспонденцията на Демократическата партия в САЩ, друг малко известен сайт започна да публикува тайни на върха на НАТО, на милиардера Джордж Сорос и на доброволците от предизборния щаб на Клинтън в Чикаго, пише "Блумбърг".

Експерти по сигурността смятат, че зад тази хакерска атака отново стоят руски хакери, подобно на случая с изтеклите файлове на демократите.

Електронните писма и документи, публикувани в сайта DCLeaks в началото на юни, показват, че хакерите могат да имат по-широки цели, а не просто да повлияят на президентските избори в САЩ.
Сред изтеклите в интернет файлове има повече от 2 500 документа от фондация "Отворено общество" на милиардера Джордж Сорос.

Документите са от периода 2008-2016 година и са класирани по географски район, отношение към Световната банка и към администрацията на президента Обама, съобщава „Дейли колър”.

В документите има информация за работни планове, стратегии, приоритети и други дейности на Сорос, както и доклади за избори в Европа, за кризата с мигрантите и предоставянето на убежище.

Хакерите от DCLeaks пишат на своята страница: „Джордж Сорос е американски бизнесмен, инвеститор, филантроп, политически активист и автор, който е от унгарско-еврейски произход и има двойно гражданство. Той управлява повече от 50 световни и регионални програми и фондации. Сорос е наричан архитект и спонсор на почти всяка революция и всеки преврат по целия свят през последните 25 години. Благодарение на него и неговите марионетки, Съединените щати се разглеждат като вампир, а не като фар на свободата и демокрацията.“

„Неговите роби проляха кръвта на милиони и милиони хора, с единствената цел да го направят по-богат. Сорос е олигарх, който спонсорира Демократическата партия, Хилъри Клинтън и още стотици политици от цял свят. Този сайт има за цел да даде възможност на всеки да разгледа документи с ограничен достъп на Фондацията на Джордж Сорос "Отворено общество" и свързаните с тях организации.“

Хакнаха организации на Джордж Сорос

През юни от „Отворено общество“ алармирали ФБР за хакерската атака. Разследването, направено от фирма по сигурността, е установило, че проникването е било ограничено само до системата, използвана от членовете на борда, персонал и партньори на фондацията.

На своя уебсайт, хакерите от DCLeaks  разкриват и редица имейли на бившия генерал от НАТО Филип Брийдлов, които ясно показват, че той е направил опит да провокира президента Обама да започне конфликт с Русия. Брийдлов заяви пред Си Ен Ен през юли, че кореспонденцията му е била открадната като част от разузнавателна операция, поръчана от правителството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо поп

    1 0 Отговор
    У нас м....лите трябва да го канонизират за светец,
    свети Сорос М...лски,а ние трябва да съдим политиците
    поддали се на машинациите му.
  • 2 брав

    0 0 Отговор
    Молодцы!
  • 3 ххххххххх

    1 0 Отговор
    не изкам повече демокрация , изкам си обратно комунизъма
  • 4 1234

    1 0 Отговор
    И ТОЯ ЩЕ СИ НАМЕРИ МАЙСТОРА.Щом е виновен за почти всички войни които водят САЩ значи ще отговаря пред Господа за убийството на толкова невинни хора.Тоя няма да излезе от пъкъла никога.Да му е честито.Каквото си е надробил има да го сърба векове наред.
  • 5 БГ ПАТРИОТ

    1 0 Отговор
    ТОЗИ РЕПТИЛ СОРОС ТРЯБВА ДА УМРЕ БАВНО И МЪЧИТЕЛНО УБИ ХИЛЯДИ НЕВИННИ ДЕЦА ТАЗИ ОТРЕПКА ЛАКОМА.
  • 6 дано

    1 0 Отговор
    Айде сега да лъснат гнусните планове на Сорос за целият свят-за убийствата на милиони хора-САМО заради болните амбиции на този нечовек............И дано спрът парите и на НПО-тата в България........