Last news in Fakti

16 Август, 2016 12:51 1 695 14

Руски милиони потекли към лагера на Тръмп?

  • пол манафорт-
  • доналд тръмп-
  • републиканци-
  • виктор янукович-
  • проруска-
  • пари

Шефът на предизборната кампания на Тръмп отрече обвиненията

Руски милиони потекли към лагера на Тръмп? - 1
Снимка: БТА/ AP

Шефът на кампанията на Доналд Тръмп е бил финансиран от партията на Виктор Янукович, съобщи „Ню Йорк таймс“.

Според изданието от проруската украинска партия са получени близо 12.7 милиона щатски долара в тайни плащания, направени между 2007 и 2012 година.

Сумите са прехвърлени към Пол Манафорт, ръководител на предизборната кампания на републиканеца, обвиняван за връзки с Кремъл.

В отговор на публикацията Манафорт излезе с изявление, че информацията не отговаря на истината и той се води единствено от интересите на САЩ. „Истината е проста – аз съм професионалист. Известно е, че работа в САЩ, като освен това съм работил и извън граница. Никога не съм получавал пари по този начин и това не отговаря на истината“, заяви Манафорт.

Ръководителят на предизборната кампания на Доналд Тръмп Пол Манафорт се завърна в САЩ след дълги години, прекарани в работа с Виктор Янукович – президент на Украйна до 2014 година. На американската политическа сцена той пренесе и „източноевропейски тактики“, коментира Ан Епълбаум, колумнист във „Вашингтон поуст“.

Демократите не пропуснаха възможността да захапят Доналд Тръмп. „Имайки предвид пропутинската политика и скорошните хакерски атаки срещу нас, Доналд Тръмп трябва да разкрие дали Пол Манафорт и други служители в кампанията дали са получавали пари по този начин“, заяви Робърт Муук, шеф на кампанията на Хилъри Клинтън.

Украинското антикорупционно бюро е алармирало за плащанията. Води се разследване.

Пол Манафорт заяви, че за пореден път „Ню Йорк таймс“ не се позовава на реални факти и професионална журналистика, а се води от политически мотиви.

Факти.бг припомня, че в края на месец юли американските разузнавателни служби обявиха, че Кремъл стои зад кибератаката срещу Националния комитет на Демократическата партия.

Интересно е, че дни по-късно говорителят на руското президентство Дмитрий Песков заяви, че Владимир Путин и Доналд Тръмп никога до този момент не са разговаряли – дори по телефона. Той добави, че същото важи и за неговия антураж. На американската политическа сцена кандидатът на републиканците е обвиняван, че е „марионетна на Путин“. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да го кажем направо

    0 0 Отговор
    Е чакайте сега...?!!???!!....Според евро-атлантиците(основната им теория) Русия беше тотално фалирала-сега-пак според евро-атлантиците,Русия финансирала кампанията на Тръмп-и не само това,Русия финансирала десните в Германия,,,,Русия финансирала Лю Пен в Франция,,,, Русия финансирала противниците на Е.С. в Британия,,,,Русия финансирала Асад в Сирия,,,,Русия финансирала политици, които не споделят възгледите на Брюксел и Вашингтон по целият свят.....ЕМИ извинявайте,ама нещо сами се оплетохте-хем фалирали-хем финансират-и то с големи суми--------ТА кое е истината-или ПАК е поредната партенка.........
  • 2 Реалист

    0 0 Отговор
    Тролче, погледнато от страната на обикновените хора Раша е социална пустиня. Спасението е във водката. Ако много ти харесва - грабвай куфара и се омитай за Магадан. Понимаеш?

    Коментиран от #3, #4

  • 3 прост народ слаба държава

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    Други пък обичат да мият задници в Гърция,други чинии в Англия...
    въпрос на гледна точка.
  • 4 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    Ей дребосъче! Като продам един блок на Рублиовка, мога да си купя целия слънчев бряг! Споко!

    Коментиран от #5

  • 5 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "раптор":

    А блока знае ли че ше го продаваш?

    Коментиран от #6, #7

  • 6 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Най-вероятно само в московската версия на Монопол може да си собственик на блока! Ама пък там няма Слънчев бряг, така че не знам как ще го купиш!
  • 7 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Опа, конь сори, коментара ми е към динозавъра под теб!
  • 8 ДА ама НЕ

    0 0 Отговор
    Русия ще фалира кога пръдне рак!!! Ееее тия фалирали руснаци с кви пачки идат по морето направо се плаша! Представям си ако не беха фалирали!

    Коментиран от #9

  • 9 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "ДА ама НЕ":

    Аве ти имаш ли хабер от света че си позволяваш да изказваш и "мнения"?!Знаеш ли изобщо колко милиона е населението на Русия и колко от тях са ОЛИГАРСИ?Айде да говорим за средата им класа,щото в БГ на почивка няма додат олигарси никога.А тя ако в БГ е 6-7 %,в Русия е 3-4%!ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е ЛЕШ!!!Аре сега изчисли колко души са средната класа от 7 милиона и колко са от 147 милионона...руснаци!Та точно те идват по морето,НО ТЕ СА КАПКА В МОРЕТО ОТ РУСКО-СЪВЕТСКАТА БЕДНОТИЯ!Нямаш представа от руския глад и престъпност и ако отидеш в Столипиново и Факултута след "посещение в Русия,направо ще си помислиш че си в рая!И запомни-колкото е по-бедна една държава,толкова повече богаташи и престъпност има!А Русия е едно към едно със южноамерикански държави от рода на Колумбия и чудно -ако видиш на живо колумбийски наркобос който не си знае милиардите и притежава частна армия по-силна от държавната ще закрючиш ли че това е раят на света?Ама що ли се впрягам.

    Коментиран от #10, #11, #13, #14

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 999

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    А ти да не би да имаш представа за света та ръсиш простотии, аз не знам някой да е по хранен от теб в този сайт. Такъв нагъл лъжец като теб няма, ти излиза ли си някъде от твоето село навън.

    Коментиран от #12

  • 12 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "999":

    ха ха...Девяткин?!наистина ли си мислиш че ще се хабя с тебе?:)
  • 13 От морето

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Конь, кога ще видиш български учители с апартамент зад граница,обзаведен от-до ,с плазма във всяка стая,да плащат такса поддръжка ,кабелна и СОТ. Български лекари,да пропътуват хиляди километри , с 4-5годишни коли,да си посещават апартаментите зад граница. За тези в частният сектор ,добивна индустрия и и дребна средна класа България им идва малка и ходят Кипър ,Испания,Италия,и др. Познат -дребна средна класа-три магазина за кожени облекла в Москва. Два апартамента в Москва,два апартамента зад граница -Гърция ,Испания.Мезонет в България. Имение в покрайнините на Москва,с мини голф игрище ,стрелбище за панички и движещи се мишени. Само банята му е колкото моята къща,с закрит и открит басейн,билярдна зала ,спортна зала с уреди ,зала за срещи,сауна,руска баня,с топла връзка към основните помещения,за тях ще са много дълги обясненията. Та да знаеш,дребна руска средна класа.
  • 14 Д'Мин

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    И кво станало като Червената шапцица влязла в тъмната гора? Кво викаш направил Кумчо вълчо?