Last news in Fakti

18 Август, 2016 23:00 10 512 47

Екип от учени опроверга конспиративната теория Кемтрейлс

  • екип-
  • учени-
  • опроверга-
  • конспиративната теория-
  • кемтрейлс

От всички възможни конспиративни теории, тази е възможно най-глупавата. И все пак има доста хора, които си вярват сериозно в нея. Те смятат, че американското правителство или тайните организации, които го контролират, ни ръсят над главите химични вещества, които променят времето или ни тровят. Това става посредством следите, които оставят самолетите.

На 10-ти август в научното списание Environmental Research Letters, което има импакт фактор 3.906, се появи научна статия по темата, съобщава "Космос.бг".

Екипът е решил да изпрати към стотици експерти в областта на атмосферните науки информация от конспиративните уебсайтове и ги е помолил да изкажат експертно становище.

Общо 77 учени са отговорили. От тях 76, което ще рече 98.7%, категорично са заявили, че няма никакво доказателство за секретна атмосферна програма.

Но какво да кажем за останалия един учен? Да не би той да е попаднал на нещо по-различно от останалите? Не. Единственото нещо, за което той говори, е наличието на по-високи нива на атмосферен барий в отдалечен район, който има ниско съдържание на почвен барий. Това изобщо не е доказателство за свръхсекретна програма.

Научната статия е доста интересна и би трябвало да сложи пирон в ковчега на конспиративната теория. Де да беше обаче толкова лесно. За съжаление фактите не могат да убият конспирациите и ирационалните вярвания. От моя опит, при който в продължение на години оборвам различни конспирации, най-вече тази, че пилотираните мисии до Луната са били фалшификация, разбирам следното: хората никога не слушат това, което казват експертите.Те просто си вярват в каквото искат и отхвърлят всяко едно доказателство под предтекст, че е платено или поръчково проучване. Един вярващ в лунната конспирация може да бъде натикан в ракета и да бъде изстрелян до Луната, за да види с очите си следите от лунните кацания. Той тогава пак няма да повярва, защото ще сметне, че следите са били оставени по-късно от роботизиран апарат.

Така е и с кемтрейлс. Според Фил Плейт просто няма смисъл да се спори с люде, които не искат да се запознаят с доказателства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 De Re M

    2 1 Отговор
    Невъзможно! Сега ще изскочи mongo от шипковия храст за да опровергае учените с някоя статия от блиц или alterinfo
  • 2 Верн

    1 0 Отговор
    Да ве да те така и световните допинг ченгета ни обясняваха, как американските спортисти и резултати са наред и изведнъж "чистачката кака Пенка" унищожила всички взимани проби на американски спортисти от 1990 до сега - всички!!!
    Та да не се окаже преди някои да отиде пак до Луната, че "чичо Гошо" е минал с багера и заринал следите.;)
    Иначе за какво им е на американците да ни ръсят те директно ни ги доставят "нужните вещества" с храните!
  • 3 Ха ха ха

    2 1 Отговор
    И на луната духал вятър та знамето се веело ??? А малко по-надолу продавали понички и кока кола???Автора на статията какви парички взе за да напише тази простотия?
  • 4 непризнаващият

    3 0 Отговор
    Споко, каквото и да са правили американците ще им се върне съвсем скоро, с лихвите.
  • 5 Carfen

    1 0 Отговор
    https://www.google.bg/search?q=chemtrails&biw=1280&bih=646&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwido-CX58vOAhVMnRQKHRbiCBcQ_AUIBigB#tbm=isch&q=chemtrails+airplane+inside
  • 6 stigagluposti

    0 0 Отговор
    ......Another example is the array of technologies—often referred to collectively as geoengineering—that potentially could help reverse the warming effects of global climate change. One that has gained my personal attention is stratospheric aerosol injection, or SAI, a method of seeding the stratosphere with particles that can help reflect the sun’s heat, in much the same way that volcanic eruptions do.

    An SAI program could limit global temperature increases, reducing some risks associated with higher temperatures and providing the world economy additional time to transition from fossil fuels. The process is also relatively inexpensive—the National Research Council estimates that a fully deployed SAI program would cost about $10 billion yearly....

    https://www.cia.gov/news-information/speeches-testimony/2016-speeches-testimony/director-brennan-speaks-at-the-council-on-foreign-relations.html

    Ха, екип от "учени", а това как ще го обяснят, бръщолевене на някой си. И кой каза, че гражданските самолети ръсят!
  • 7 Б.Борисоф

    1 0 Отговор
    Само така Калинке!Народа трябва да знае за какво иде реч,,,сиреч да е просветен
  • 8 Командоса

    3 1 Отговор
    В Испания имаше изказване че пръскат със субстанции които улавят въглеродният двуокис във въздуха с цел намаляване на парниковия ефект, ТЪЙ ЧЕ има вероятност и да прърскат с нещо, А ПОЗНАВАЙКИ американците с лека ръка биха тровили хора
  • 9 стоян георгиев

    2 0 Отговор
    аабе с други думи учените не стават както и меси не разбира колкото тролчетата от футбол :))))!щом има американски самолети в небето значи ръсят щом ръсят значи е с цел да се тровят хора така че...
  • 10 onq s konq

    1 0 Отговор
    Егати вицовете от старите ленти!Пена се успала сутринта за работа,но бързо плиснала 2 шепи вода на лицето и на излизане внезапно чула предупреждение по радиоточката"Внимание,възможни са прелитания на вражески самолети,които ръсят с отровен прах,който засяга малкия мозък".Хукнала тя през полето да настигне звеното,но по едно време чула нещо да пърпори,помислила че е самолет с отровен прах и понеже наблизо нямало дървета да се скрие ,се навела и си метнала фустата през глава.Всъщност това бил бригадирът,който със моторетката си отивал да проконтролира звеното дали бачка усърдно.Видял той Пена със вдигнати одежди и без да се замисля се възползвал от ситуацията.А Пена през това време злорадо си мърморела:"Ръгай,ръгай,ама до малкия мозък няма да стигнеш!"
  • 11 скептик

    1 1 Отговор
    Питaли учените и те вкупом отрекли дa знaят зa секретнa aтмосфернa прогрaмa! И товa се считa зa несъмнено докaзaтелство?! Що зa идиотщини? Единственият рaзумен въпрос, нa който трябвa дa отговорят, е дa дaдaт нaучно докaзaно обяснение нa явлението! Тaковa досегa нямa!!! Тaкa че товa социологическо проучвaне въобще не се докосвa до нaучния проблем, a кaмо ли дa го решaвa...
  • 12 Нема Бира

    0 0 Отговор
    А В ТЕЗИ КОНТЕЙНЕРИ СИГУРНО ПРЕНАСЯТ БИРА?

  • 13 Нема Бира

    0 0 Отговор
    ИЛИ ПЪК В ТЕЗИ?

  • 14 Нема Бира

    0 0 Отговор
    ТОВА ПЪК Е ФОТОШОП!

    Коментиран от #17

  • 15 brigante

    0 1 Отговор
    chemical trails над южна българия

    http://www.vbox7.com/play:1eab43f8b3
  • 16 Простотии

    0 1 Отговор
    Всички самотели пръскат химикал против обледяването на крилата.На 10 000 м. температурата е -50 гр.по Целзий.Ако не пръскат,ще паднат.Ако някой мозък измисли как да летят дълго време на високо без да трупат лед,ще му дадат Нобелова награда.За това ,защо се вее флага на луната имаше цяло предаване по Дискавъри.На промит мозък няма шанс да се обясни.

    Коментиран от #21

  • 17 Dido

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Нема Бира":

    това са тестови полети на Бойнг. С тези съдове постигат динамично променящо се разпределение на теглото в самолета по време на полет за събиране на тестови данни за управляемостта при различни сценарии на натоварване и то в реално време. В главата ти има бира и CHEMTRAILS май. Аман от такива с основно и средно образование дето си мислят, че са специалисти по всичко. Стига сте ръсили четени и недочетени простотии, написани от същите закърнели мозъци като вас, неразполагащи с каквито и да е експертни познания по която и да е тема. Също като онези веганите трябва да се изтъкнете пред целия свят с налудничавите си теории.

    Коментиран от #18

  • 18 Чиба

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Dido":

    "Смотаняка" е прав...пръска се с отрови. Разбира се, ти няма да вярваш, но аз зная. И най-лошото е, че това трови и растения и хора и животни. А най-лошото е, че нашите политици си трайкат и не им дреме за нас и ни мислят за някакво робско стадо, длъжно да им снася данъци за да паразитеят като прасенца на копанка.... От това по-гадна систевма няма - да си храниш враговете, да им плащаш данъци и да те цакат. А е от хилядолетия така, откакто примати човеци са се взели за някакви богоизбрани богове и се смеят над останалите с презрение. за такива само до стената...може и с един патрон, да не се хабят повече, а са много тук и по света. горделиви, лъжливи, арогантни, самовлюбени човечета с маниията за нещо повече от другите. Всъщнвост, веганите имат своето основание - гадничко е да утрепеш животно, за трофей и да го лапаш, когато има толкова вкусни пържени картофки примерно... Аз не съм веган, ям яйца, сирене кашкавалри, дори ГМО кренвирши, но мисля че не са месо, а всичко друго плюс сланина, говоря за евтиниите... Но спирам, щото ми се гади от ГМО и ще си пържа картофи със сиренце - пак нема да съм веган. Но пък са адски вкусни бе? Пръска се, освен това се инжектират и разни плодове освен това се киснат и в разтвори освен това се създават шамове щампи серуми екстракти вдякакви неща, които ни тровят и убиват. Например има инструкция да се правят храни, които да ни правят послушни лениви телета на властта, а властта е пионка на задкулисието...Така, че вярата ти е едно, а фактите друго. Освен другото, ами се правят и климатични промени, чрез тези опити. И редиза наводнения са дело от това. Понеже природата си познава баланса на планета животни, то опитите на хората изменят нейната програма която си е създала и стават аномалии. Е, предполагам че тияп ромени и наводнения тук и в САЩ и навред май са дело на такива неща. Дори съм сигурен, но това не е доказателство. Но пък да знаеш и да докажеш не винаги е едно и също. Вярвай си, че няма заговор, но и има друго - не е задължително правителството на САЩ и други да знаят за тези неща, те се вършат от тайни екипи. Например Обама Плевнелиев и други не знаят за много неща, които се вършат от разни хора. Например, има специални екипи, които вършат такива пръскания и едва ли някой докрладва на Обама за това. И не винаги в САЩ е така - къде ли няма? И Китай и други имат. Въпроса е, че тоя свят се превърна в адски поради човешкото зло.
  • 19 Джими

    1 1 Отговор
    Ми това са си най обикновени изпарения от двигателите които поради ниската температура се превръщат в облаци.Не виждате ли от къде излизат.
  • 20 Киро

    1 1 Отговор
    Колко трябва да си ......., че да вярваш, че от самолетите пръскат отрови?!?

  • 21 ЕКИП ПЛАТЕНИ И ПОРЪЧКОВИ УЧЕНИ

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Простотии":

    КАЧВАЛ ЛИ СИ СЕ НА САМОЛЕТ И ЗНАЕШ ЛИ НА КОЛКО МЕТРА ЛЕТЯТ .ЗАПОМНИ ГРАЖДАНСКАТА Е ДО 8500 МЕТРА А НЯКОИ ВОЕННИ РАЗБИРАЙ ПО СПЕЦИАЛНИТЕ СА НАД 8500 А 80 % ОТ ВОЕННИТЕ СА МЕЖДУ 3 И 7500 МЕТРА.ОБРАБОТВАНЕТО НА САМОЛЕТА ПРОТИВ ОБЛЕДЕНЯВАНЕ Е ДОЛУ НА ЗЕМЯТА .А АКО ПОГЛЕДНЕТЕ ПЛАНЕТАТА ОТ КОСМОСА СЕГА ТЯ Е БЯЛА А ПРЕДИ 35 Г И МИЛИОНИ ГОДИНИ ПРЕДИ ТОВА Е СИНЯ.ПРОУМЯВАШ ЛИ ЗА КАКВО НАСИЩАНЕ С ХИМИКАЛИ сПАРНИКОВ И ДРУГ ЕФЕКТ СТАВА ДУМА .........
  • 22 тошибиян

    1 0 Отговор
    БЕ ТО ИМА НАГРЕВАТЕЛИ ПО ВИТЛАТА И КРИЛАТА А ТУКА ШЕ НИ ПРАВАТ 4Е ПРЪСКАЛИ НЕЩО ДА НЕ СЕ ЗАЛЕДЯВАЛИ КРИЛАТА ХАХАХХАХА И КВО О4АКВАТЕ ДА ВИ КАЖАТ У4ЕНИТЕ?ДА РЪСИМ ОТРОВИ ДА ВИ ИЗТРЕБИМ И ТОВА КОЕТО СИ МИСЛИТЕ 4Е Е ВЯРНО Е ТАКА В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ И ВИ ТРОВИМ ПО ЗАПОВЕД НА САЩ ХАХАХ СЕГА ШЕ ИЗВАДАТ СЕКВИ МАЛОУМИЯ 4Е ДА ЗАМАСКИРАТ ТОВА КАТО СЛЕДИ ОТ ДВИГАТЕЛИ И СЕКВИ ГЛУПОСТИ..ИЗТРЕБИТЕЛИТЕ СЪЩО СА С РЕАКТИВНИ ТЕ ЩО НЕ ОСТАВАТ СЛЕДИ?А САМО ГОЛЕМИТЕ БОМБЕРИ ДЕ НОСАТ ОТРОВАТА

    Коментиран от #23

  • 23 Киро

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "тошибиян":

    Ето го един, отговарящ на 100% на търсения профил от коментар 20.

  • 24 тошибиян

    0 0 Отговор
    ТО НЕМА И ИЗВЪЗНЕМНИ И ПИРАМИДИТЕ СА СТРОЕНИ ОТ РОБИ И СА ГИ ДЪРПАЛИ 20 ТОНА КАМАНИ ОТ СТОТИЦИ КИЛОМЕТРИ ПО ПЕСЪКА И СА ГИ ДИГАЛИ С ВЪЖЕТА И ДЪРВЕНИ СКЕЛЕТИ
  • 25 тошибиян

    0 0 Отговор
    КА4ЕТЕ СНИМКА СЪС ДЮЗИТЕ ДЕТО ПРЪСКАТ ПРЕД КРИЛОТО И ВИТЛОТО ДА НЕ СЕ ОБЛЕДЕНЯВАТ...В САМОЛЕТА СЕКИ КИЛОГРАМ Е ИЗЛИШЕН И НЯМА Д А Е СНАГРЕВАТЕЛИ А МИ ВИДИШ ЛИ ЩЕ НОСИМ ЦИСТЕРНИ С ТЕ4НОСТ ПРОТИВ ОБЛЕДЕНЯВАНЕ..НЕ ЗНАМ КОЙ ПРЪСКА ТЪПОМЕРА КИР4О

    Коментиран от #40

  • 26 Бай хой

    1 1 Отговор
    Дааа, еднакво слабоумно е да вярваш че абсолютно всички самолети ръсят отрова както и че абсолютно никой самолет не пръска с отрова. Да ви припомня че и преди 45 години самолети са оставяли следи от кондензирала вода след опашките си над Виетнам, но е имало и такива които са ръсели ориндж, напалм и Бог знае още какво.

    Ами кой се занимава умишлено с отровителска дейност е ясно. Припомнете си как преди по малко от година от службите на сащ разпратиха щам на синя пришка( сибирска язва, антракс) на грешни адреси. Опитайте се да осъзнаете колко пък пратки са изпратени на "правилните" адреси. На колко места по света възникват огнища от тази зараза, че дори на няколко пъти и в България. Ами колко други щамове и на други зарази изработват тези човеконенавистни зли същества? Те единствено от всички използваха атомни бомби срещу хора и то срещу цивилни обекти единствено с цел да тероризират света и да грабят.
  • 27 гост

    1 1 Отговор
    Отново се заформи спор САЩ/АнтиСАЩ и отново американофилите защитават с всички сили кумирите си. Странно ми е, как може на 100% да се защитават САЩ и да се вярва на 100% на пропагандата им, без дори да се замислиш? Много трябва да си заблуден или промит за да вярваш сляпо без да се запитваш поне понякога.
    О.К., фен си, ама ако си на 100% верен, трябва да се замислиш, дали си просто фен или си просто единица без лично мнение или просто нещо друго.
    По темата:
    По-големите помнят някога самолетите, когато минаваха. Следите им тогава се обясняваха с коденза при бързо набиране на височина. Едно време следите от самолетите не бяха дълги с километри и изчезваха в рамките на няма и половин час.
    Въпрос към вярващите на статията:
    Ако се приеме, че няма пръскане и технологична революция във въздушният транспорт, Кой физичен закон се промени, че при еднакви величини, преди 30 години самолетите не оставяха следи, а сега някои от самолетите оставят следи, не изчезващи с много часове, рисувайки мрежи от следи по небето?
    Някой от защитниците, спомня ли си като малък да е виждал следи без да вижда самолети и да ги гледа часове наред? А мрежи?
    Развитието не авиацията не отговаря адекватно на въпросите, затова се намесва конспирацията от една страна и пропагандата от друга.
  • 28 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    сега само да питам руските самолети пръскат ли отровен газ или тях ги пълнят с розово масло:)))))))?все пак тези учени са правили теста си на допотоптните западни образци като боинг .предполагам че в русия и венецуела обаче с новите образци на туполев пръскат с облагородяващ матрял дето пак ще направи планетата синя като на снимката от 1862 година :)))!
    тук има уникални екземляри еи!

    Коментиран от #33

  • 29 гост

    1 0 Отговор
    То и на евреите са казвали, че влизат да се къпят нали?, а после са пускали газа...нищо ново под слънцето! ... просто е глупаво да се вярва сляпо, а лековерието често коства живота.
  • 30 Киро

    1 1 Отговор
    Пръскат, пръскат, бързо по хралупите и по землянките, да се спасите!

    А там пускайте радио Гаварит Масква и чакайте указания!

    Коментиран от #32

  • 31 Веселин

    0 0 Отговор
    Тапотия, мога само да кажа че понеже сам момче от село даже баба и дядо казват че самолетите ни пръскат със разни вещества и бих им повярвал защтото цял живот се занимават със градини и със животни и не искам да съдя никои без доказателства но щом баба и дядо го забелязват значи има нещо вярно!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ОК тъпото

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "стоян георгиев":

    Меко казано - Mega глупаво изказване. Извади си главата от задника и я използвай по предназначение.
    Вярно има много празни тикви!
  • 34 аха

    1 0 Отговор
    Американците действително не са стъпвали на Луната и всичко е добре разиграна постановка. Стенли Кубрик е признал, че е бил режисьор на тази грандиозна американска фалшификация.
  • 35 ТТИП

    0 0 Отговор
    те казват че е глупаво да не вярваме че е истина и да се смеен и подиграваме
  • 36 зенит 1

    1 0 Отговор
    Хм това доста прилича на платено събщение.. Това че някой 'учен' го е казал данеби да значи че е 100% истина? То много учени казваха че и глобално затопляне няма но какво стана? Следите от обикновенните самолети се получават от изгорелите им газове (въглероден двукис + водни изпарения) попаднали в атмосферата на голяма височина те замръзват, но не след повече от 20 макс 30 мин те се размръзяват постепенно и изчезват. Всичко друго което стои над 40 50 минути са химически пръскания! Колкото и да ви убеждават, че не са..

    Коментиран от #41

  • 37 Папур Шпеков

    0 0 Отговор
    Няма надежда за тая държава-точка!
  • 38 Azz

    0 0 Отговор
    Чемтрейлса е от нещата които масмедиите просто не трябва споменават, защото самите те са толкова компроменирани че хората веднага разбират че лъжат. Та така:
    https://www.youtube.com/watch?v=L5is16A8pfw
    https://www.youtube.com/watch?v=Cpr5JVWjIW4
    http://rense.com/general19/ex.htm
  • 39 Пилот

    0 0 Отговор
    Ето и моят коментар по темата (дали е платен или не оставям всеки сам да си блъска главата... щом има това време). Излиза, че аз пръскам по главите на всички мои роднини. За всички които вярват в тази "теория" аз лично имам само едно мнение - нула, ама наистина нула елементарни познания по физика, елементарни. Поздрави отгоре!
  • 40 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "тошибиян":

    Не стига,че си допуснал 20 правописни грешки в текст от 10 думи а и с главни букви си го написал.
  • 41 DBS

    0 1 Отговор

    До коментар #36 от "зенит 1":

    Aйде стига с тези "платени" неща,всяка статия,всяко мнение било платено.След като толкова много се плаща защо сме толкова зле?
    Пълно е с форумни разбирачи,не само тук навсякъде,ако всичко това взима пари ехее-дай да видиме кой плаща (сигурно Путин и Сорос ;) :) ) искам и аз .
    Само глупости....
  • 42 Zoz

    0 0 Отговор
    Има ли... няма ли... ?
    https://youtu.be/cnWO5KT8IhI?t=25s

    Егати тъпата статия, попитали 3.906 и 77 им отговорили.. другите ги отсвирили.
  • 43 гост

    0 1 Отговор
    https://youtu.be/L5is16A8pfw
  • 44 СтопКемтрайлс

    0 2 Отговор
    Защо да се прави дявола на лош а ? Щом може да е добър в очите на една страна ? Дявола можете да наводни или да предизвика суша ,тъй сама по себе си да се саморазруши ! Тези велика дяволска лъжа има това оръжие за контрол на климат-време в него само по себе си влиза контрол над човешкия разум .Всичко е игра на Лижифер за многоооо пари в контрол климат . Лъжа е затопляне на климата на планетата ни , за това използват не доносени лъжи медии , медици ...искаме или не кемтрейлс ,ще го искаме щом сме в МатриксОлимпВизияКанигух.йня, няма изход, да не очастват в играта на Луциферкемтрейлс .Не могат и да ни кажат истината ! Не могат да кажат ,че ще се превърне човешкото тяло в елпроводник в продадени души . Но до 'к'то човешкото се адаптира в този игра на ужаса им , колко още ще умират в тази игра ...? Нас не са ни питали да ли искаме с децата си да участваме в техния бизнес кемтрейлс за ГМОНОВСВЕТОВЕНРЕД . Де по дяволите отидоха правата на човешкото ? От ГМО бизнеса им на планетата ни , сам по себе си води ,до масово унищожение на човечеството с пестицидите ...тежки -метали що ни ръсят . " не забравяй че този е дявола които сам издълба 10 си заповеди на камъните в Джорджия " Монумента е уникално постижение на инженерната им мисъл нали ? ! А Живеем ли в последни времена ? Да ! Няма начин слънцето да не се покаже един ден найстина от запад . ( коментар на един луд с умишлени правописни грешки)ХЕЙ ТИ ОБИЧАШ ЛИ ПРИРОДАТА? ТОГАВА КРЕЩИИИИИИИИ-КОЛК
  • 45 Гост

    2 0 Отговор
    Калина Петрова не само нашите деца ще мрът дишайки този ад ! Вашите също ! Също и на тези които подържат вашата лъжа ! Информация и анализи на кемтрейлс ,колкото щете от защитници на околната среда ! Достатъчно е името на Nikola Aleksis - Сърбия https://youtu.be/xaV7Gksqp9A
    също и всички анализи от Чък Норис https://chemtrailsplanet.net/2016/04/27/sky-criminals-chuck-norris-publishes-another-wakeup-call-to-america/
    още и https://m.youtube.com/watch?v=D48gk-coMwU
    и още https://www.youtube.com/watch?v=qA7vWgC7L_Y&feature=share
    ТЪЙ ЧЕ ОСТАНАХА БЪЛЪЦИТЕ и ЦЪРВУЛИ ДА ВЯРВЯТ ВЪВ ВАШАТА ТЕОРИЯ
  • 46 КосеБосе

    2 0 Отговор
    Калина Петрова не само нашите деца ще мрът дишайки този ад ! Вашите също ! Също и на тези които подържат вашата лъжа ! Информация и анализи на кемтрейлс ,колкото щете от защитници на околната среда ! Достатъчно е името на Nikola Aleksis - Сърбия https://youtu.be/xaV7Gksqp9A
    също и всички анализи от Чък Норис https://chemtrailsplanet.net/2016/04/27/sky-criminals-chuck-norris-publishes-another-wakeup-call-to-america/
    още и https://m.youtube.com/watch?v=D48gk-coMwU
    и още https://www.youtube.com/watch?v=qA7vWgC7L_Y&feature=share
    ТЪЙ ЧЕ ОСТАНАХА БЪЛЪЦИТЕ и ЦЪРВУЛИ ДА ВЯРВЯТ ВЪВ ВАШАТА ТЕОРИЯ
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.