Last news in Fakti

20 Август, 2016 13:48 1 563 1

Излъга ли Хилъри ФБР за имейл съветите на Пауъл?

  • колин пауъл-
  • хилъри клинтън-
  • електронна поща-
  • класифицирана информация-
  • фбр-
  • сащ

Бившият държавен секретар Колин Пауъл я посъветвал да използва личната си поща

Излъга ли Хилъри ФБР за имейл съветите на Пауъл? - 1
Снимка АП/БТА

Хилъри Клинтън може и да е излъгала, когато преди време каза на следователите от ФБР, че бившият държавен секретар Колин Пауъл я е подтикнал да използва личния си имейл акаунт, по време на службата ѝ като първи дипломат, съобщава в. "New York Post".

Новината за предполагаемия съвет идва от новата книга на Джо Конасон, който е близък съюзник на Клинтън. "Пауъл ѝ каза да използва собствената си електронна поща, както е правел той, но да не изпраща писма с класифицирана информация през нея. За получаването и изпращането на съобщения със секретно съдържание да използва само компютър на Държавния департамент", пише Конасон в книгата си "Мъжът на света: по-нататъшните усилия на Бил Клинтън."

"Използването на личен имейл може да бъде пригодено към департамента", заявил Пауъл на Клинтън, според книгата на Конасон, като по този начин затвърдил решението на Клинтън, взето няколко месеца по-рано - да запази личния си профил и да го използва за повечето съобщения, които получава и изпраща."

В поредица електронни писма между Клинтън и Пауъл от 2009 година кандидатът за президент на Демократическата партия също така го пита за това как той си е служил с електронната поща по времето на Джордж Буш - младши.

Съветът, даден ѝ от Пауъл, бе едно от извиненията, които Клинтън даде на ФБР по време на разпитите около скандала с личната ѝ поща. Признанието е включено към бележките на бюрото, които тази седмица бяха дадени на Конгреса на САЩ. Бележките съдържат подробности от интервю с Клинтън и подробности около решението на ФБР да не повдига криминални обвинения срещу бившия държавен секретар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kcaniba

    0 0 Отговор
    Семейните ценности "Клинтн"
    Лъжа на квадрат))))