Last news in Fakti

20 Август, 2016 15:53 1 688 3

Иран може да предостави още бази на Русия

  • русия-
  • иран-
  • въздушни удари-
  • военна база-
  • хамадан-
  • сирия-
  • ислямска държава

Руските самолети в Хамадан ще останат колкото е необходимо

Иран може да предостави още бази на Русия - 1
Снимка АП/БТА

Руските самолети ще използват военновъздушната база в Хамадан толкова дълго, колкото е необходимо. Това заяви иранският министърът на отбраната бригаден генерал Хосейн Дехган по време на пресконференция в събота, съобщава ТАСС.

"За толкова дълго, колкото е необходимо", отговори той на въпрос за това колко дълго руските самолети ще използват базата за удари срещу терористите в Сирия.

Дехган обясни, че решението на Иран да позволи на руските сили да използват аеродрума в базата Шахид Нодже в Хамедан, е част от сътрудничеството между двете страни в борбата срещу терористичната групировка Ислямска държава по молба на сирийското правителство.

Докато отговаряше на въпрос за ситуацията в Сирия, министърът на отбраната заяви, че Ислямска държава "агонизира": "Много скоро ще видите резултатите на антитерористичните действия, които Иран и Русия извършват в Сирия."

Във вторник, руски самолети за първи път използваха иранския аеродрум Хамадан, за да бомбардират терористите в Сирия.

Иран може да разгледа всяко следващо искане от страна на Русия да използва и други наши бази, ако бъде необходимо, но все още подобен въпрос не е обсъждан, съобщи иранската информационна агенция ИРНА.

Той заяви, че използването на иранската военновъздушна база от руските ВВС е било одобрено от Върховния съвет за национална сигурност и този въпрос няма нищо общо с парламента, който изрази несъгласието си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kcaniba

    1 0 Отговор
    Россия, Персия, Китай и Индия!!!!
    нека да са варварите, партенки, пиянките, циганите и т.н. )))
    (китайската цивилизация е над 5000 години, Индийската още повече, от персите са произлезли всички съвременни европейци, етноси и езици) )))) русите са 3-я рим и пазителите на христианските ценности и моста между изтока и запада - ЕврАзийският гигант!!!!))))
  • 2 Иван

    0 0 Отговор
    ....да ама всички се натискат в Европа .... теа капиталисти значи....ха... ха... ха ....лошите немци с излишък до Юни с 240 млрд евро.....
  • 3 Диди

    0 0 Отговор
    Миналата година Германия събра от данъци близо 565 млрд.евро.Прогнозите за тази годона са по добри.