20 Август, 2016 16:58 917 0

Оцелели корабукрушенци съобщиха за 7 удавени край Либия

  • либия-
  • корабукрушенци-
  • италия-
  • спасени-
  • бежанци-
  • лодка-
  • мигранти

Над 300 мигранти са спасени край Италия

Оцелели корабукрушенци съобщиха за 7 удавени край Либия - 1
Снимка АП/БТА

Агенцията за бежанците на ООН съобщи, че бежанци, оцелели след корабокрушение край бреговете на Либия, са докладвали за най-малко седем загинали, сред които три деца. Инцидентът е станал в четвъртък, когато малка дървена лодка с 27 души на борда, се преобърнала, пише "Ню Йорк Таймс".

По време на спасителната акция, екипът на италианската брегова охрана е открила 5 от телата, включително на две сирийски момичета на възраст между 8 месеца и 5 години.

Представител на ВКБООН заяви, че оцелелите са пристигнали днес в пристанището Трапани, край Сицилия. Те съобщили, че освен откритите тела, при инцидента са се удавили още една жена и друго дете.

Оцелелите разказали на властите, че след като лодката плавала няколко часа по вода, в крайна сметка се преобърнала.

По-рано властите заявиха, че в сицилианското градче са пристигнали общо 300 спасени бежанци.

В четвъртък екипите на италианската брегова охрана са спасили повече от 500 бежанци от удавяне, плаващи във водите между Либия и Италия, като 146 бежанци са били извадени от спукана гумена лодка.

От Върховният комисариат на ООН за бежанците подчертават, че около 100 000 мигранти са пристигнали в Италия по вода от началото на годината, като от тях 25% са деца. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: