Last news in Fakti

21 Август, 2016 18:40 1 993 8

Меркел покани Бойко Борисов и още трима премиери на среща за бъдещето на ЕС

  • меркел-
  • ес-
  • премиери-
  • бъдещето на ес-
  • работни консултации-
  • ангела меркел-
  • бойко борисов

Работните консултации ще се проведат в Берлин на 27 август

Меркел покани Бойко Борисов и още трима премиери на среща за бъдещето на ЕС - 1
Снимка АП/БТА

Германският канцлер Ангела Меркел е изпратила покани до премиерите на  България, Хърватия, Словения и Австрия за участие в организираните от нея работни консултации за бъдещето на Европейския съюз. Това съобщиха хърватският сайт About Croatia и словенската информационна агенция STA.

В срещата, която ще се проведе в Берлин идната събота ще присъстват премиерите на Хърватия - Тихомир Орешкович, на Словения - Миро Церар, на Австрия - Кристиан Керн и на България - Бойко Борисов.

„Премиерът Миро Церар потвърди, че ще срещне с канцлера на Германия Ангела Меркел в Берлин следващата събота, за разговорите относно бъдещето на ЕС. В дебата, в който също така ще бъдат включени министър-председателите на България, Австрия и Словения, Церар планира да обърне внимание на въпросите за сигурността и миграции", съобщават словенските медии.

Консултациите са част от подготовката за срещата на върха на ЕС в Братислава, насрочена за 16 септември. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Plovdiv

    0 0 Отговор
    Тая ако я видя гушнала букета, ще е един от най-хубавите дни в живота ми... Проблемът е, че тогава дойчовците ще си изберат някой още по-луд, дето ще тръгне да гони боклука и къде мислите, че ще го изпрати?... И някой от нашите дупедавци ще възрази ли?

    Коментиран от #2, #4

  • 2 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Plovdiv":

    Като лапаме евромилиардите обаче също не възразяваме:)

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Тия евромилиарди ги плаща народа за еврочленство пък после мутрите ги получават / ЛАПАТ/ обратно !!! И ако възразяваш ще те хване хипотермия в банята или ще те намерят омирисал някоя трънка.НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА !!!!!
  • 4 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Plovdiv":

    чичоооо ,събери си мислите и внимаваи кво си пожелаваш.значи тя ако гушне букета ще стане зле за българия ,но тва ще бъде наи-щастливия ти ден.:))гледам не си шоп ама си готов да ти изгори къщата ,та да се запали на съседа плевнята!умник си ти ,андешко ,умник!
  • 5 Колю

    0 0 Отговор
    иначе казано - нашто премиер да си получи инструкциите.
  • 6 Диди

    0 0 Отговор
    Ако Меркел гушнела букета,германците щели да изберът по луд.Според теб германците са луди?Ако Германия излезе от ЕС,как мислиш,кой ще помага на България?Германия няма да напусне ЕС защото народът иска така,въпреки че те плащат най много пари за ЕС.
  • 7 Диди

    0 0 Отговор
    Меркел е много добра политичка,но направи грешка със бежънската вълна и сега поправя това.И аз не я удобрявам спрямо бегълците,но не може да се плюе целия народ заради това.
  • 8 Гост

    0 0 Отговор
    Меркел е доказана кукла на конци. Не е национално или европейски отговорен политик. (няма дума "политичка").

    #1 имаше в предвид, че след това, което направи Меркел, много вероятно е германците за изберат именно лидер, наблягащ силно на национализма. Национализъм в Германия е кофти нещо.

    Другото, което предполага Plovdiv е, че ако се избере такъв лидер, то със сигурност няма да се церемони с "бежанците". В края на краищата точно за това ще са го избрали. Не е неоснователно и предположението за изселване на нежеланите "гости" възможно по-далеч, а ние сме доста добра дестинация в рамките на ЕС. Все пак САЩ и досега си имат резервати за индианските племена :).

    "Ако Германия излезе от ЕС, как мислиш,кой ще помага на България?"
    Не знаех, че България съществува благодарение помощта на Германия?!
    "Германия няма да напусне ЕС защото народът иска така".
    Кой народ? Някой смее ли да го пита, особено сега?
    "въпреки че те плащат най много пари за ЕС."
    Правилно! Но много други държави биха усетили липсата на Германия много по-силно отколкото България!(Гърция примерно)

    Няма вариант ЕС без Германия, така че не се притеснявай.
    Ако се разпадне ЕС, ще се разпадне (мечо пух ;)).

    Разбира се това не е много изгодно по отношение влиянието на дадени среди върху страните в Европа. Много по-лесно се прокарват интереси при концентрирана власт, отколкото когато властта е разбита на множество държави със своите собствени интереси. Има си историческа причина населението на светът да се е обособило в нации. Да се върви срещу това с идеята за по-добър свят е една утопия и химера, реалността на която към момента е провал.
Новини по държави: