Last news in Fakti

22 Август, 2016 13:33 1 927 1

Британските чиновници за Brexit нямат офис, съвещават се в кафене

  • brexit-
  • чиновници-
  • великобритания-
  • офис-
  • ес-
  • кафене

Все още не са осигурени необходимите кадри на министерството, нагърбено със задачата да каже сбогом на Брюксел

Британските чиновници за Brexit нямат офис, съвещават се в кафене - 1
Снимка: БТА/ AP

Британските чиновници, които трябва да подготвят плана за излизане на страната от ЕС, и досега нямат собствен офис. Те са принудени да провеждат съвещанията си в едно кафене от известната верига „Старбъкс“ на „Виктория стрийт“ в Лондон, съобщава „Гардиън“.

След избора на Тереза Мей за министър-председател на Великобритания беше решено да се създадат две нови министерства – министерство за излизане от ЕС и министерство за международна търговия.

Почти два месеца след референдума двете министерства не са с осигурени с кадри и не работят в пълен обем.

В министерството за излизане от ЕС са планирани до 300 сътрудници, но до момента са наети само 150, посочва изданието.

„Sunday Times“ наскоро написа, че излизането на Великобритания от Европейския съюз може да се отложи за края на 2019 година заради бюрократични спънки. На референдума във Великобритания през месец юни 52% от гласоподавателите предпочетоха страната им да напусне Европейския съюз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диди

    0 0 Отговор
    Абсурдни глупости.Англичаните искат да водят преговори за икономиката със ЕС,да им се правят компромиси за в бъдеще,но Меркел ги отряза и каза че докато те не подадът молбата по член 50 за излизането им,няма да се преговаря и до тогава Англия ще спазва договорите така както останалите държави във ЕС.Меркел ще ги натисне по бързо да излязът.
Новини по държави: