Last news in Fakti

22 Август, 2016 14:57 1 622 0

Турция прочиства граничния район със Сирия

  • турция-
  • ислямска държава-
  • сирия

Целта е да бъдат изтласкани силите на Ислямска държава

Граничният район от на Турция със Сирия трябва да бъде прочистен от терористичните сили на Ислямска държава. Това бе заявено от турския външен министър Мевлют Чавушоглу, цитиран от „Ройтерс“.

В момента сирийски бунтовници се подготвят за офанзива срещу сирийския град Джараблус. Целта е той да бъде иззет от контрола на Ислямска държава. Успех в акцията би блокиран кюрдските опити за разширяване на кюрдското влияние в региона. Това бе обявено от висш представител на бунтовническите сили в Сирия.

Чавушоглу говори след разговори с президента на Литва Линяс Линкявичюс. През миналата седмица Турция отново стана обект на мащабен терористичен акт. Това стана, след като взривове разтърсиха сватбено парти. В атентата загинаха 54 души. Голяма част от тях са деца.

Според турските власти от ДАЕШ са използвали 12-годишно дете, за да поставят експлозивите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: