22 Август, 2016 19:50 1 609 2

Унгария да плаши имигрантите със свински глави

  • унгария-
  • бежанци-
  • свински глави

Евродепутат шокира мрежата

Унгарският евродепутат Дьорд Шопфлин предложи страната му да гони бежанците по границата си със свински глави, съобщи Sky News.

Шопфлин, който е част от комисията по външните работи в Европейсия парламент, сподели идеята си в Twitter. Това дойде, след като в интернет изтекоха снимки на маски от зеленчуци, направени от местни граждани и поставени по граничните стени, с идеята да се гонят бежанците.

Това стана причина правозащитиникът Андрю Щройнлайн да пусне съобщение, в което пише: „Бежанците бягат от война и мъчения Унгария. Вашите плашила от зеленчуци няма да ги спрат“.

Това предизвика отговора на Шопфлин, който написа: „Може и така да е. Изображенията на хора са харам (забранени). Свинските глави може и да са по-ефективни.“

Шопфлин е част от управляващата партия в Унгария, оглавявана от премиера Виктор Орбан.

„Вашите думи са отвратителни. Бих очаквал това от някой анонимен неонацист. Вие обаче сте евродепутат“, отговори Шройнлайн.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Mercedes-Benz

    0 1 Отговор
    Правилно! Само така, а на толераста м..ната му те ще го оправят бежанците в буквален и преносен смисъл!
  • 2 сноу

    1 0 Отговор
    А Дрислайн така ще го изпипат, че тия неща от втората част на името му ще се изсипят като от самосвал..
Новини по държави: