24 Август, 2016 13:46 958 0

Игор Лукшич се оттегли от надпреварата за ООН

  • ирина бокова-
  • игор лукшич-
  • оон-
  • оттегли-
  • надпревара

Остават десет кандидати

Игор Лукшич се оттегли от надпреварата за ООН - 1
Снимка: Wikipedia

Игор Лукшич се оттегли от надпреварата за генерален секретар на ООН, съобщи 24sata.hr.

След решението на черногорския външен министър остават десет кандидати, сред които и генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова.

Дипломатът заяви, че за него е било удоволствие да участва в процеса за избор на наследник на Бан Ки-мун. През миналата седмица настоящият генерален секретар на ООН заяви, че би желал постът му да бъде наследен от жена.

Южнокореецът заяви, че е крайно време представителка на нежния пол да заеме поста му, който от повече от 70 години е окупиран само от мъже.

Факти.бг припомня, че към момента 10 кандидати се борят за поста генерален секретар на ООН – петима мъже и пет жени. На първото тайно гласуване Ирина Бокова се класира трета, а на второто зае пето място.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА