Last news in Fakti

24 Август, 2016 20:28 17 915 15

Турция отново опъна нервите на Русия

  • турция-
  • сирия-
  • русия

Германия подкрепя турската операция в Сирия

Турция отново опъна нервите на Русия - 1
Снимка: БТА/AP

„Москва е обезпокоена от изостряне на конфликта между кюрди и араби, както и от възможните цивилни жертви след началото на турската офанзива в Сирия.' Това се казва в изявление на руското външно министерство по повод антитерористичната операция, която турската армия започна в граничните райони на Сирия, съобщи ТАСС.

„Русия е дълбока загрижена от случващото се по сирийско-турската граница. Убедени сме, че кризата в Сирия може да бъде решена въз основа на международното право, чрез широк диалог с участието на всички етнически групи в страната. Това трябва да стане чрез резолюциите на ООН“, се казва в съобщението.

В същото време Германия подкрепи турската акция в Сирия, съобщи „Ал Арабия“.

„Правилно или не, Анкара смята, че има връзка между Кюрдската работническа партия, която се счита за терористична група в Турция, и елементи сред кюрдите в Сирия. Ние уважаваме правото и решението на Турция да вземе мерки срещу терористичната активност по границата. Ние подкрепяме страната по този въпрос“, се казва в изявление на германското външно министерство.

Турция обяви, че акцията е насочена срещу силите на Ислямска държава в граничните райони.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    0 0 Отговор
    Колкото и да се навежда на Германия няма да й се размине

    Коментиран от #12

  • 2 язе

    2 0 Отговор
    Смятам, че такава военна намеса на чужда територия трябва да бъде съгласувана с местната власт. Така нарушават суверенитета на Сирия..

    Коментиран от #3

  • 3 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "язе":

    Май не схващаш че оше с навлизането си в Сирия,Русия обяви "местната власт" в комплект със суверенитета ЗА СВОИ!Така че точно това е причината за "опъването на нервите" на Русия,но пък от другата страна на кантарчето стои "Турски потооок"!:)И не само тия турски изцепки,не само свалянето на самолата,а оше много ще има да преглъща Путин в името на ГАЗОВАТА ТРЪБА...защо народът е казал:"болен/и беден/ на легло се цери".
  • 4 Васичка Атанасова

    0 0 Отговор
    както винаги
  • 5 Хепи меноФ

    0 0 Отговор
    Баааа, пак го чета Туршия, вместо Туршѝя - има нещо ферментирало в тая дума...
  • 6 Майстуров

    1 0 Отговор
    В Сирия трябва да има буферна зона най малко 50 км .на дълбоко в Сирия .И най малко 300 км дължина по границата .Тъй че трябва да има свободна зона . Инак тези ще се избият по между си . Там са,кюрди ,тюркмени ,сунити ,шийити ,араби и още няколко етноса които няма как да живеят заедно .Е Руснаци не живеят там . Кво търсят,също незнам .може би брат ми Башарчо иска да агонизира тотално. Не обичам диктаторите. Останете със здраве .

    Коментиран от #9

  • 7 Диди

    0 1 Отговор
    Питаш какво търсят руснаците във Сирия?Търсят интереса си,защо имат база на Латакия?Не само за да избиват Даеш и Нусра.Между тази база и морето какво се намира,помисли.
  • 8 Диди

    0 1 Отговор
    Исках да кажа какво се намира от другата страна на морето?
  • 9 наблюдател

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Майстуров":

    И американци не живеят там и на много други места по света,защо не ги питаш какво търсят в Сирия,Ирак„Афганистан и т.н.
    А в Сирия трябва не буферна зона а да се обособи територия за кюрдите защото от 100 години поне си чакат държавата и там Англия и Франция са надробили една попара,която сега други трябва да оправят.Турците вместо да провеждат поредният геноцид което им е специалност от векове да дадат автономия на кюрдите.Само така ще има мир.Всичко друго са приказки за някаква мнима борба с тероризма.
  • 10 БАЙ ГАН4О

    0 0 Отговор
    Хъбава работа ама циганска
  • 11 Георги

    1 0 Отговор
    Хляб и сол да се яде война да няма.мир и спокойстви ее само.
  • 12 ОРЛО

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Лост":

    къде да сложа запетаята?
  • 13 simonm

    0 0 Отговор
    Само нервите или нещо друго
  • 14 Георги Колев

    1 0 Отговор
    Чалмите са на два континента и се разпъват на две страни.Дали да са към и като европейските държави или да си останат с консервативното мислене на богатите-бедни чаршафи.
  • 15 Диди

    0 0 Отговор
    До ,,наблюдател,,,Кюрдите смело се борят против Даеш,примерно в Кобане а и другаде,искат да имат република,дано да успеят.Преди 100 години Сайк и Пико са разделили арабските държави.Не ми допада американската политика,както и руската.Ние трябва да се грижим за Европа,да се пазят границите,за да имаме мир.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания