26 Август, 2016 13:15 1 395 2

НАСА тества кораба за Марс (ВИДЕО)

  • наса-
  • кораб-
  • марс

Това са девети тестове за апарата

НАСА проведе нови тестове на космическия кораб „Орион“.

Корабът е предназначен да изпрати астронавти до Марс. Това са девети тестове за апарата.

В рамките на тестовете макет на устройството беше хвърлен със скорост от 32 км/ч. във воден басейн. По този начин се разработва сценарий при приземяване на капсулата на Земята, ако единият й парашут е повреден.

Инженерите планират още един тест.  

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Хой

    0 1 Отговор
    С 32 километра в час ще стигнат скоро и лесно до Марс. От друга страна обаче тази висока за краварите скорост е пре достатъчна за придвижване от едно студио до друго. Като например при пилотираният полет до Луната.
  • 2 гост

    1 1 Отговор
    Дали Лукъс и Спилбърг са участвали в проекта? Все пак са може би най-добрите, доказали се космически специалисти именно за тази мисия. ;)
    По-добре американците да се съсредоточа върху "вторият" си полет до луната, да не се окаже, че пак комунистите, този път от Китай са първи. ;)