Last news in Fakti

28 Август, 2016 10:13 1 960 3

САЩ с нова атомна подводница

  • сащ-
  • подводница-
  • нова

Тя е строена под патронажа на Мишел Обама

Военноморските сили на САЩ получиха нова атомна подводница, съобщи АП.

Подводницата „Илинойс“  е с идентификационен номер 786. Нейният строеж продължи над 5 години, като работите бяха под патронажа на първата дама на САЩ – Мишел Обама. Церемонията по пускането на подводницата във вода ще се проведе на 29-ти октомври в Кънектикът.

Изграждането на подводницата е струвало $ 2.7 млрд.  Нейните тестове са преминали задоволително. Това е 13-та подводница от клас „Вирджиния“. Още 10 подводници от този клас са в процес на изграждане. Те трябва да бъдат доставени до 2023 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антика

    0 1 Отговор
    Браво! Ето това правят американките! а ние? наште маци в политиката правят пачки и вместо да направят и една атомна подводница, правят реформи, и докато ги правят българи и икономика не остана, само олигарси и тук таме някой оцелял дребен играч. Това не ме учудва, Мишел прави подводници. А нашите първи дами? те какво правят? пачки! Ето затова американец да се наричам, пълва гордост е за мене, нищо че немам паспорт! Аз съм американец по душа - оценям умните неща и никога не хваля простотиите, каквито има и не една тук и по света. В село ме знаят като "американно бой", нищо че не съм и стъпвал в Америка. Просто съм си пич. Щях да се учудя, ако новината беше Цецка Цачева откри новата атомна подводница на порт Бургас която бе строила с лично спестени средства,от кърпене на чорапи и ядене на свинска мас с филии сух хлебец. Цената на подводницата струва 2 млрд. нови чорапи по нов внос от алъш-вериша в Димитровград и 100 000 банички, по цени на едро. Ала такива новини няма да доживея. Мишел, ти си истинска американка!
  • 2 Ганчо

    0 0 Отговор
    Пич, изпили си хапчетата, преди да пишеш?!
  • 3 До 1

    0 0 Отговор
    Ку..ку....ку..ку........Тия тролове сьвсем изпушиха вече-сигурно чичко Сорос вече сьвсем им спря стотинките