28 Август, 2016 15:57 995 1

Тереза Мей иска доклади за излизането от ЕС

  • ес-
  • тереза мей-
  • великобритания

Тя свика извънредна среща на нейния кабинет

Тереза Мей иска доклади за излизането от ЕС - 1
Снимка: БТА/AP

Британският премиер Тереза Мей разпореди среща на нейния кабинет, искайки от всеки министър план, за това как Великобритания може да се справи извън ЕС, съобщи „Гардиън“.

Решението дойде на фона на коментари, че в правителството има разделение, относно това, дали страната трябва да се изтегли от единния пазар. Високопоставени фигури смятат, че множество опции, включително оставането в единния пазар, трябва да останат на масата за преговори.

Срещата на кабинета трябва да се състои в лятната резиденция „Чкърс“. Във Великобритания има все повече информации, че голям брой депутати искат да предотвратят излизането на страната от ЕС. Според „Сънди Таймс“ те не били склонни да помагат в работата по документацията за излизане от Съюза.

Говори се предимно за служители във финансовото и външното министерство.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кико

    0 0 Отговор
    Интересно!
    По британските телевизии говорят само как Брекзит значи Брекзит, но хич не им се иска да излизат наистина.
Новини по държави: