30 Август, 2016 08:11 2 268 0

Президентът на Узбекистан - жив или не?

  • узбекистан-
  • ислам каримов-
  • болница-
  • смърт-
  • опровергаха-
  • жив

Съобщения за смъртта му се появиха късно в понеделник

Президентът на Узбекистан - жив или не? - 1
Снимка АП/БТА

Ислам Каримов, първият и единствен президент на Узбекистан, може и да не е мъртъв. Информацията за смъртта му се появи в понеделник вечер и породиха опасения за това, кой ще наследи дългогодишния лидер.

Според рускоезичният сайт Фергана, фокусиран върху новините от региона на централна Азия, узбекистанският лидер е починал, след като получил инсулт. Информацията се позовава на източници, близки до режима на Каримов. Въпреки това други руски информационни агенции, включително Интерфакс и държавната РИА Новости, цитират източници, според които президентът все още е жив, но се намира в болница.

По-късно, на интернет страницата на президентската администрация в Узбекистан се появи съобщение, в което бе съобщено, че Каримов е в болницата, но състоянието му е стабилно.

"Съобщенията за смъртта на президента са неверни. Състоянието му е стабилно", се казва в съобщението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА